Közel 250 millió forintot nyert öt Békés megyei település

2017. december 15. 10:46 | Szendi Rita

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban meghirdetett pályázatból nyert összeget a társadalmi felzárkóztatására és a területi különbségek csökkentésére fordíthatják a települések.

Gerendás, Telekgerendás, Csorvás, Csabaszabadi és Kétsoprony azzal a céllal fogott össze, hogy közösen pályázzanak egészségfejlesztő, betegségeket megelőző, illetve a munkaerőpiacra visszavezető programokra. A konzorcium vezetője, Lengyel Zsolt kiemelte, az a céljuk, hogy olyan megfelelő képzéseket indítsanak, amelyek a hiányszakmákra összpontosítanak, miközben a megyében tartják az itt élő fiatalokat.

– Ez az EFOP-os pályázat számunkra egy kiegészítő lehetőséget jelent. Úgy gondolom, hogy a vidéken élő lakosság picit nehezebben mozdul. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a programmal házhoz tudnánk vinni a képzéseket. Ebben tudnánk biztosítani nyelvtanulási lehetőségeket, vagy hiányszakmák képzését, oktatását – mondta el Gerendás polgármestere, Lengyel Zsolt.

A sikeres pályázatokat középpontba helyező sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője, Vantara Gyula hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy a kistelepülések vezetőin azt látja, hogy a pályázatnak köszönhetően nagy összefogás jött létre.

– Az a társadalmi, kormányzati cél, hogy a szegénységet csökkentsük, munkahelyet adjunk, hogy a gyermekeinknek jövőképet tudjunk nyújtani. Általában a munka jelenti a társadalom tagjainak  azt a kitörési pontot, ahonnan elindulva elérhetik a kitűzött céljaikat. Ebben ez a program nagyon sokat segít – fogalmazott Vantara Gyula megyei fejlesztési biztos.

A tervek szerint ezen az öt településen több mint 600 embert vonnak majd be a különböző programokba. A sajtótájékoztatón Szebellédi Zoltán, Újkígyós polgármestere beszámolt arról is, hogy a település szintén az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 22 millió forintot nyert a humán szolgáltatások fejlesztésére.

 

 

További programok »

FEL