Közel 180 millió forintból újítják fel a mezőberényi idősek otthonát

2022. július 24. 11:16 | behir.hu

Mezőberény önkormányzata sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírására, melynek részeként 179,29 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból.

A projekt célja Mezőberény településen Idősek Otthona épületének energetikai fejlesztése. A projekt közvetett célja egyrészt az épület hatékonyabb energiahasználatának és megújuló energiafelhasználásának növelése, ezáltal pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés.

A projekt közvetlen célja az Idősek Otthona energetikai felújítása, azaz az épület homlokzat- és födém hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje, új hőtermelő berendezés telepítése, valamint 24 kW-os napelemes rendszer telepítése. További cél az épület projektarányos akadálymentesítése.

A Juhász Gyula utcai épület rekonstrukciója 2025 első felére készülhet el. 

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BMC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
16:40
FEL