Közel 1500 maszkot készített és osztott szét a Békéscsabai Baptista Gyülekezet

2020. április 27. 19:43 | Such Tamás

A koronavírus betörése teljesen új kihívások elé állítja a közösségeket. Többek között a Békéscsabai Baptista Gyülekezet most a szívpárnák helyett szájmaszkokat készítésére „álltak át”, az Október 6. utcai épületükben működő minimanufaktúrában.

„Hálásak vagyunk, hogy az elmúlt évben önkéntes munkával és felajánlásokból több, mint 1500 darab szívpárnát készíthettünk rászoruló betegeknek. Az élet, a szükség most új irányt ad a szolgálatunknak” – mondja Bálintné N. Noémi, a gyülekezet szervezője.

 

Szívpárnákat készítenek a Békéscsabai Baptista Gyülekezetnél

Bálintné N. Noémi – még a szívpárnákkal

 

Hozzáfűzi, a már megajándékozott egyik kórházi osztályról kapták a felkérést, hogy nagy segítség lenne, ha most szívpárna helyett maszkokkal tudnának segíteni. Mielőbb cselekedtek, átszervezték a párnavarrást maszkok varrására, otthoni szabásra és varrásra, hogy a járványügyi intézkedéseknek megfeleljenek. Többen is csatlakoztak ebbe a szintén folyamatos munkába.

„Továbbá sokan anyagi áldozathozatallal, adománnyal támogatják a missziónkat; azonfelül az Új Forrás Baptista Gyülekezettől is kaptunk száz darab kész maszkot. Már közel ezerötszáz maszkot varrtunk meg, osztottunk szét; és még vannak kérések, amiket igyekszünk minél hamarabb teljesíteni – fogalmaz.”

 

Galéria

 

Az alábbi helyekre jutott a maszkokból:

  • Békés Megyei Központi Kórház több osztályára (gyermek pulmonológia, 2-es belgyógyászat, invazív, kard. rehabilitáció stb.) – 650 db

  • Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ (12 telephelyére) – 230 db

  • Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ (Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona) – 75 db

  • Savi Szent Domonkos Katolikus Iskola Békéscsaba – 22 db

  • Baptista Szeretetszolgálat Pécsi Szeretet otthon – 200 db

  • Gyomaendrődi Roma Önkormányzat – 100 db

  • Gyülekezeti tagok, egyéni ajándékozottak – 180 db

 

További programok »

FEL