Közel 110 milliós támogatást nyert el egy kondorosi vállalkozás

2021. december 17. 18:45 | Erdei-Kovács Zsolt

Közel 110 millió forint támogatást nyert a kezdetektől fogva Kondoroson működő Lak-Alarm Kft. A jelenleg 44 főt foglalkoztató cég a feltételesen vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően jelentős fejlesztést, eszközbeszerzést és korszerűsítést hajthat végre.

A tavalyi évben 780 millió forint forgalommal bíró társaság ügyvezetője, Zsjak Zoltán ismertette, hogy a támogatást elsősorban eszközbeszerzésre fordítják.

– Az egyetemes esztergagép a forgácsolási feladatok pontosabb teljesítésében segít, a targonca az üzemen belüli logisztikai tennivalókat könnyíti meg, a mérnökök munkáját teszi egyszerűbbé a 3D-nyomtató és a lézervágógép is nagy előrelépést jelent – tette hozzá. Mint mondta, hogy az általuk képviselt szakterületen országos összevetésben is nagyon kevés cég tevékenykedik, a takarmányipari és terményfeldolgozó technológiákkal foglalkozó vállalkozások mind ismerik egymást. Keverőüzemekben, vetőmagüzemekben, terményszárító-telepeken, malmokban végeznek kivitelezéseket, gépeket építenek, gyártanak és szállítanak.

Az eszközbeszerzés további kapacitzás bővítést tesz lehetővé - Fotó: E.K.Zs./Behir.hu

 

A támogatási összegből a felsoroltakon kívül két képzést is megvalósítanak, egy 20 és egy 50 órás tanfolyamra is lehetőség adódik, valamint a csarnok fűtési rendszerét is korszerűsítik.

A Széchenyi Terv Plusz programban megvalósuló tervezet nyitórendezvényén Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Dankó Béla országgyűlési képviselő, valamint Ribárszki Péter polgármester is tiszteletét tette. Herczeg Tamás úgy fogalmazott, hogy örömmel jött és, amit itt tapasztalt az még nagyobb örömre ad okot.

– Világos, hogy a GINOP pályázatában egy kondorosi vállalkozás nyert el több mint 100 millió forintot, de ami itt látható az azt mutatja, hogy ez a cég olyan innovatív gondolkodás mentén működik és olyan dinamikus családi vállalkozás, amiben benne van a jövő ígérete – fogalmazott. Hozzátette, több mint 20 éve indultak el és tankönyvszerű az a fejlődés, ami itt tapasztalható.

Dankó Béla kiemelte, kondorosiként nagyon örül, hogy egy ilyen erős társaság működik a városban. Kifejtette, ez a településméret és a jellemző gazdasági tényezők nem feltétlenül teszik általánossá, hogy ilyen ipari vállalkozások legyenek, hiszen Kondoros alapvetően mezőgazdasági város. Azt is elmondta, több olyan KKV (kis- és közepes vállalkozás) van a környékben, akik kiváló minőségben dolgoznak. Az országgyűlési képviselő arra is kitért, hogy jó látni hogyan fejlődik ez a cég, egyre szebb, jobb, bonyolultabb dolgokat tudnak megalkotni, s ezzel a folyamatos fejlődési ívvel is azt vetítik előre, hogy a továbbiakban is meg fognak tudni maradni a piacon.

Ribárszki Péter polgármester azt emelte ki, hogy nem csupán Kondorosnak, a városnak, a térségnek, a megyének, hanem az országnak is kiemelten fontos, hogy erős vállalkozások legyenek.

– A Lak-Alarm Kft. az egyik legnagyobb helyi adófizető, az iparűzésiadó-bevétel pedig hozzájárul a városi fejlesztésekhez, de az is kiemelt fontosságú, hogy a társaság még a járvány közepette is nem csak munkahelyeket tart meg, hanem új munkahelyeket is teremt – tette hozzá végül a városvezető.

Galéria

További programok »

Gazdaság

Közel 110 ezer gazdálkodót érint ez a változás

Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt közel 110 ezer gazdálkodónak meg kell újítani az egységes kérelmek benyújtásához szükséges meghatalmazásokat - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel pénteken.
06:25
FEL