Kosárlabda: magabiztos győzelemmel kezdte az új szezont a Békéscsaba

2023. szeptember 23. 22:12 | Vincze Attila

101-75-re nyert a Békéscsabai KK a Százhalombatta KSE ellen szombaton a férfi kosárlabda NB I/B zöld csoportjának első fordulójában. A viharsarkiak pénteken a Tiszaújváros ellen folytatják a bajnokságot.

Története első NB I/B-s szezonját az Evangélikus Sportcsarnokban kezdte meg a Békéscsabai KK csapata, ahová ennek megfelelően a szokásosnál is több hazai szurkoló látogatott el szombat este. 

Az újonc gárda rendkívül jól kezdte az összecsapást, az első negyed végére már 29-19-re vezettek a hazaiak. Aztán a kiváló forma a második negyedben is folytatódott, a félidőre már 63-40 volt az állás. A harmadik és negyedik negyed valamivel szorosabb játékot hozott, de összességében így is a végén meggyőző, 26 pontos győzelmet szereztek a csabaiak.  

A vendégek edzője a nagyarányú vereséget elsősorban a sérültek számlájára írta, de mint mondta, akadt olyan játékosuk is, aki például esküvő miatt maradt távol a mérkőzéstől. 

– Nem mondom, hogy őszinte a mosolyom a vereség miatt, de ez most szerintem belefért. Az első félidőben átestünk az első sokkon, a másodikban már azért voltak biztató jelek, de addigra akkora különbséget szedtünk össze, amit már nem tudtunk helyrehozni – fogalmazott Dremenka Dávid.

 

 

A viharsarkiaknál több játékos is ezen a meccsen debütált, köztük volt a 17 éves Kurtucz Ferenc Krisztián, aki négy pontot szerzett a mérkőzésen. 

– Nagyon jó hangulat volt a csapatban, nagyon domináltunk, összhangban voltunk mind védekezésben, mind támadásban. Jól csinálták a srácok, együtt az idősebb korosztállyal is jól össze tudtunk dolgozni – emelte ki. 

Természetesen elégedetten értékelt a békéscsabaiak mestere is. Laczkó Róbert hangsúlyozta, hogy előzetesen nem számítottak ilyen mértékű győzelemre, de ezúttal nagyon egyben volt a csapat. 

– Tudtuk, hogy a Százhalombatta egy szívós gárda, velük is játszottunk tavaly a rájátszásban a final fourba kerülésért, ők is újoncok, mint mi az NB I/B-ben, úgyhogy én arra számítottam, hogy nem adják olyan könnyen magukat, de így is készültünk, úgyhogy az történt, amit mi akartunk – magyarázta.

A Békéscsabai KK együttesére sűrű ősz vár, legközelebb pénteken 18 órától Tiszaújvárosban lépnek majd pályára a bajnokságban. 

További programok »

FEL