Kosárlabda: Hazai pályán juthat a négyes döntőbe a Csaba

2023. június 11. 08:16 | Kovács Dávid

A Békéscsabai KK tízpontos előnyből várja a Százhalombattai KSE elleni vasárnapi visszavágót a férfi kosárlabda NB II keresztjátékában.

Lackó Róbert együttese 100 százalékos méreggel zárta a Keleti csoportot és az első helyen végzett, így a legjobb négy közé jutásért egy másik csoport második helyezettjét kaphatta. A csabaiak így kerültek össze a százhalombattai együttessel és idegenben, már az első negyedtől irányítva a mérkőzést tíz ponttal, 75-65-re nyertek.

– Jön a visszavágó vasárnap, ahol nem csak az előnyünk megőrzése a cél, hanem győztesen szeretnénk elhagyni a pályát. Komolyan kell venni a meccset az első perctől, mert a Százhalombatta mindent megtesz majd azért, hogy megfordítsa az eredményt. Úgy gondolom, hogy jó védekezéssel és pontos lendületes támadással megőrizhetjük a veretlenségünket. Nagyon fontos, hogy csapatként játszunk, mind védekezésben, mind támadásban – fogalmazott az együttes csapatkapitánya a klub közösségi oldalán.

Kovács József arra biztatta a szurkolókat, hogy aki teheti, az pirosban vagy fehérben jöjjön a találkozóra és szurkoljon a csapatnak, mert szükség lesz a drukkerek segítségére.

A párharc visszavágója vasárnap 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

 

A keresztjáték visszavágói:

Június 11. (vasárnap) 18 óra

Békéscsabai KK – Százhalombattai KSE (az első mérkőzésen: 75–65)
Honvéd-Ludovika – Eszterházy SC (82–51)
MAFC Martos – CVSE Vulkán Fürdő (86–68)

Június 12. (hétfő) 20 óra

PTE-PEAC – Keresztúri Kosársuli (79–72)

 

További programok »

FEL