Kosárlabda: Három alapembere nélkül is nyert a Csaba Nyíregyházán

2021. április 25. 08:25 | Kovács Dávid

Bravúrral kezdte a rájátszást a Békéscsabai KK, miután hat ponttal legyőzte idegenben egyik nagy riválisát, a Nyíregyházát a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjának rájátszásában.

Sunshine NYIKSE-Békéscsabai KK 70-76 (28-13, 19-18, 17-24, 6-21)
BKK: Kovács 8\3, Korcsmáros, Vágvölgyi 25/6, Botos 2, Gruda 9 Csere: Czifrák 19/18, Farkas, Salamon 13/6, Vas, Hajdu, Plavecz.

A Békéscsabai KK felnőtt csapata különböző okok miatt március 13-án lépett utoljára parkettra. Azóta pedig elveszítette két alapemberét, Gura Norbertet és Vágvölgyi Ádámot a bajnokság hátralevő részére, ráadásul Lippai Gábor sem tudott elutazni Nyíregyházára, így nem volt reális elvárás a győzelem a listavezető ellen.

Három negyed után még úgy tűnt, hogy a Nyíregyháza nyeri a két csapat idei harmadik összecsapását, de az utolsó tíz percet 21-6-ra a Békéscsaba nyerte és a hat triplát értékesítő Czifrák Csaba, valamint a 25 pontot szerző Vágvölgyi Ádám vezetésével összejött az idegenbeli siker.

Jancsika Árpád (vezetőedző, Békéscsabai KK): Az első félidőben látszódott a srácokon a meccshiány, nem találtuk a ritmust, ráadásul semmi sem akart összejönni, így hamar 19 pontos hátrányba kerültünk. A 16-17. percben kezdtünk éledezni, agresszívan védekeztük, nehéz dobásokba kényszerítettük a hazaiakat. Nagyon jól játszott így is a Nyíregyháza, nem engedtek közelebb zárkózni, bár Joci utolsó másodperces félpályására már nem tudtak válaszolni. Fordulás után Cifi zsinórban dobott 4 hárompontosával feltüzelte a csapatot és szép lassan újra nyílt lett a találkozó.
Innentől egyik csapat sem játszott szép kosárlabdát, óriási küzdés folyt a pályán, de nekünk mindig volt valaki, aki lendített egyet a szekerünkön. Roli olyan mezőnymunkát végzett, amilyet még nem láttam tőle az elmúlt hat évben, ráadásul Ákos mellé felzárkózott pontszerzésben Talpi és Sala. Nagy nyomás volt a játékvezetőkön, talán ezért lehet, hogy ennyi hibával működtek. Úgy érzem a felsőházban már szükség lehet NB II-ben is a 3 játékvezetőre. Az utolsó 3 percben már nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet, okosan, taktikusan játszottak a srácok. Ezzel a győzelemmel megnyílt az esélyünk arra, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ilyen hozzáállással, mint a mai meccsen, bárkit meg tudunk verni. Nagyon büszke vagyok az egész CSAPATRA! Reméljük, hogy a következő hazai meccsünkre már tényleg kilátogathatnak a szurkolók is!

További programok »

FEL