Kosárlabda: Ezúttal a Vásárhelyi Kosársuli örülhetett a dél-alföldi rangadón

2024. március 23. 21:40 | Hidvégi Dávid

Két jó szériában lévő csapat találkozott szombat este a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban, a férfi kosárlabda NB I/B zöld csoportjának 25. fordulójában. Az öt mérkőzés óta veretlen, 9. helyen álló Békéscsabai KK ellenfele tíz győzelemmel az 5. helyre fellépő Vásárhelyi Kosársuli volt.

BÉKÉSCSABAI KK – VÁSÁRHELYI KOSÁRSULI, 79–93 (26-30,22-21,15-19,16-23)

NB I/B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Békéscsaba, Evangélikus Sportcsarnok 460 néző. Játékvezetők: Sallai, Borgula, Drenyovszki.
Békéscsaba: Varga Z. 18/3, Sucov 10/6, Vodila 4, Cvijin 11/3, Varga Á. 21/6. Csere: Vágvölgyi 2, Balog 3/3, Kurtucz 2, Hajdu 8/3. Vezetőedző: Vuk Pavlovic. 
Vásárhelyi Kosársuli: Bősz, Bálint 7/3, Rosic 23/15, Orgona 24/9, Balogh 8/3. Csere: Knyur, Borbáth 27/18, Pinnyey, Kelemen 4. Vezetőedző: Sasa Vejinovic.

Teljesen megtelt szombat este az Evangélikus Sportcsarnok, ráadásul Hódmezővásrhelyről is sokan érkeztek, így a hangulatra egyáltalán nem lehetett panasz. A mérkőzés első pontját Varga Ákos szerezte, amire Borbáth Balázs rögtön válaszolt, 2–2. A Hódmezővásárhely átvette a mérkőzés irányítását és a 3. percben már nyolc ponttal vezetett, (8–10). Az 5. percben a Békéscsaba egy pontra csökkentette hátrányát, amikor Cvijin Patrik büntetőből dobott kosarat, (15–16). Három perccel a vége előtt továbbra is szoros volt az állás, (19–21). Sasa Vejinovic vezetőedző egy időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, ami sikerült, mert tovább növelték a pontjaik számát, (19–23). A Csaba két büntetővel szépített, majd egy sikeres ellentámadásból egyenlíthetett volna, de a vendégek megállították az akciót és egy kontrával két pontot szereztek, (21–26). A Vásárhely négy pontos előnye a negyed végéig kitartott, így a szünetben (26–30) volt az állás.

A hazai együttes révén rögtön triplával kezdte a második negyedet, (29–30). Nem sokkal később Varga Zalán egy újabb három pontossal már egyenlített, (32–32). Válaszul Uros Rosic dobott egy duplát, majd az ellentámadásból Kurtucz Ferenc zsákolt, (34–36). A másik oldalon Orgona Gergő dobott triplát (36–39). Négy perccel a vége előtt a csabai lendületet Borbáth törte meg egy triplával, (42–47). Borbáth hamarosan egy újabb triplával jeleskedett, majd Varga Ákos szerzett sikeres közelit, (44–50). A Békéscsaba az utolsó percben ismét büntetőhöz jutott, Nikola Sucov mindkét dobást értékesítette, (46–50). A játékrész végén még Borbáth és Vodila is betalált, így a nagyszünetben, 48–51 volt az állás.

 

A Csaba rosszul kezdett a második félidőben

A harmadik negyedre nagy lendülettel jöttek ki a vásárhelyiek, hiszen alig öt perc után már tizenegy ponttal, 66–55-re vezettek, megpróbálták gyorsan eldönteni a meccset. Borbáth újabb közelijével már tizenhárom pont volt a csapatok között, (55–68). Az ezt követő közel két perces pontcsendet Cvijin Patrik szakította meg, (57–68). Válaszul a vendégek a támadásukkal büntetőt harcoltak ki, Rosic pedig mindkét lehetőséget bedobta és 70 egységre kerekítette pontjaik számát, (57–70). A 29. percben Varga Ákos szerzett két pontot, míg a másik oldalon Rosic triplát hibázott. A Csaba kihasználva az utolsó másodperceket újabb közelit dobott Cvijin révén, majd büntetőt harcolt ki, Varga pedig mindkét dobást értékesítette, (63–70).

Az utolsó negyedben ismét a Vásárhely kezdte meg a pontgyártást, előbb Rosic majd Borbáth talált be, (63–75). A 34. percben Balog Gábor egy hatalmas triplát dobott, de ezzel is csak szépíteni tudott az eredményen, (68–70). Balogh László kosarával előbb elérte a 80 pontot a Vásárhely, majd pillanatokkal később már triplát szerzett a fiatal játékos, (68–83). A hazaiak hiába próbálták, nem tudták tartani a lépést a vendégekkel, akik az egész mérkőzés alatt sokkal jobban dobták a triplákat. A végére Sucovtól még érkezett egy három pontos, de ez is már csak a szépítésre volt elég, mivel a Vásárhely 93–79-re megnyerte a találkozót.

 

Így látták a vezetőedzők

Vuk Pavlovic: Gratulálok a Vásárhelynek! Puhán kezdtük a mérkőzést, emiatt ők gyorsan el tudták kapni a fonalat. Az egész mérkőzésen nagyon jó százalékkal dobták a triplákat, közelieket. Végig az eredmény után kellett szaladjunk, ami nagyon nagy energiákat égetett el, emiatt nem voltak elég pontosak a befejezéseink. Volt néhány reménysugár, amikor tudtunk labdákat szerezni, de ezekből a helyzeteink is rendre kimaradtak. Megérdemelten nyert a Vásárhely, nekünk pedig folytatnunk kell tovább a munkát. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen sorozatot tudtunk csinálni, de nagyon sajnálom, hogy ez pont hazai pályán szakadt meg. Köszönjük szépen a fantasztikus hangulatot, mindkét tábor nagyon odatette magát!

Sasa Vejinovic: Gyakorlatilag egy-két megbeszélt taktikai dolgon kívül, mindent megvalósítottunk, amit terveztünk. Tudtuk, hogy egy nagyon bunyós meccs lesz, tudtuk, hogy az a csapat fogja megnyerni az összecsapást, aki jobban akarja. Óriásit küzdöttünk, gratulálok a csapatnak!

További programok »

FEL