Korszerű feltételek: átadták a készenléti rendőrség új épületegyüttesét

Hivatalosan is átadták a készenléti rendőrség határvadász bevetési osztályának orosházi központját. Balogh János országos rendőrfőkapitány szerint az új létesítmény korszerű elhelyezési feltételeket biztosít a határon szolgálatot teljesítő rendőröknek.

Az épületegyüttesben összesen 111 körlet és 74 lakóegység van, itt találhatóak továbbá a határvadász bevetési osztály szolgálati helyiségei, irodái, kiszolgáló helyiségei, fegyverszobái, valamint egy, a 21. század elvárásainak megfelelő kondicionálóterem is.

Balogh János, országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a létesítmény több mint 7700 négyzetméteren épült fel. Hozzátette: a központ korszerű, maximálisan megfelel a biztonsági követelményeknek és ideális feltételeket nyújt a szolgálathoz.

– A készenléti rendőrség kelet- magyarországi határrendészeti igazgatóságának XXIV. Orosházi Székhelyű Határvadász Bevetési osztályának rendszeres létszáma 309 fő. A határrend és a közterületek rendfenntartása mellett az alegységek készenléti szolgálatot is elláthatnak. Az új elhelyezésű objektum akár több napon keresztül is biztosítja az állomány megfelelő bevetési képességének fenntartását és a kulturált elhelyezést – jelentette ki az országos rendőrfőkapitány.

 

 

Magyarország alaptörvénye a rendőrség alapfeladatai között rögzíti az államhatár rendjének védelmét – mondta el a belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója. Papp Károly hangsúlyozta, hogy a rendőrség tavaly nyár óta részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában.

– Az elmúlt öt évben a magyar rendőrség határrendészeti feladatai megsokszorozódtak, a kialakult illegális migrációs hullám következtében. A zöldhatár őrizete az embercsempészekkel szembeni hatékony nemzetközi együttműködésen alapuló fellépés, a rendőri munka  a rendőri tevékenység fókuszába került – hangztatta Papp Károly r. altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója.

A humán erőforrás bővítése és a megfelelő körülmények kialakítása mellett kiemelt feladat volt a technikai fejlesztés a magyar-szerb, illetve a magyar-horvát határon – tette hozzá Papp Károly.

Megosztás:

Címke: , ,