Koronavírusos az egyik diák a békéscsabai Andrássy gimnáziumban

2020. szeptember 16. 16:34 | Mikóczy Erika

A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium egyik diákjának pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Az iskola a közösségi oldalán a következő tájékoztatót tette közzé szeptember 16-án: "Intézményünkben jelen állás szerint egy tanuló pozitív teszttel rendelkezik. A Békéscsabai Járási Hivatal Járványügyi Osztályával a kapcsolatfelvétel megtörtént. Múlt hét szerdán volt a diák utoljára az iskolában. Jelenleg a kontakt-kutatás zajlik, melynek keretében az érintett osztályba járó diákokkal és pedagógusokkal fel fogja venni a kapcsolatot a hatóság."

Mint írják, a kéthetes járványügyi otthonlét és megfigyelés múlt hét szerdától (szeptember 9.), illetve az azt megelőző két naptól indul, attól függően, hogy az osztálytársak és a pedagógusok mikor találkoztak a diákkal.

Addig is az intézmény pedagógusai digitálisan juttatják el a tananyagot a diákoknak, és amennyire leheteséges, igyekeznek kollégáik helyettesítését is megoldani. Az eljárásrendről az osztályfőnökök értesítik az érintetteket.

Szabó László intézményvezető mindenkit arra kér, hívja fel a gyermekek, a diákok figyelmét a járványügyi előírások betartására, és vigyázzunk egymásra! 

További programok »

FEL