Környezettudatos csatornahasználatot kér az Alföldvíz

2020. április 14. 13:49 | behir

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. – mint a szennyvíz elvezetését és tisztítását végző víziközmű-szolgáltató – közleményben kéri a fogyasztók partnerségét abban, hogy az új koronavírus által kialakult veszélyhelyzetben is használják környezettudatosan az otthoni szennyvízcsatorna hálózatukat.

A koronavírus-járvány egészségügyi veszélyei és a kijárási korlátozás miatt – nagyon helyesen - egyre többen maradnak otthon.A megváltozott élethelyzet több odafigyelést igényel az élet minden területén, így van ez a wc, a mosdó, valamint a szennyvízrendszer használatával is – áll az Alföldvíz közleményében.

A felhívásban kitérnek arra, hogy tudatos odafigyeléssel nem csak a helyi dugulásokat lehet megelőzni, de a csatornahálózat állapotáért, a szennyvíztisztító telepek megfelelő működéséért, továbbá a szennyvíz rendszeren jelenleg is folyamatosan dolgozó szakemberek többletfeladatainak csökkentéséért, ezáltal egészségük védelméért is sokat tehetnek a felhasználók.

A mosdó, illetve a csatornahasználat során az alábbiak betartását kéri a víziközmű-szolgáltató: tilos a szennyvízcsatornába juttatni konyhai maradékot, nedves törlőkendőt, pelenkát, oldószereket, ruhákat, gyógyszereket, vegyi anyagokat, robbanásveszélyes folyadékot, valamint építési törmeléket.

Az ilyen jellegű anyagok csatornába jutásának következményeiről, veszélyeiről az alfoldviz.hu weboldalon és a cég közösségi felületén további információkat olvashatnak a fogyasztók.

Az Alföldvíz Zrt. arra kéri a felhasználóit, hogy környezettudatos magatartásukkal segítsék az otthonaikban keletkezett szennyvíz szakszerű, biztonságos elvezetését és megtisztítását, figyelve ezzel egymásra és környezetünkre.

További programok »

Gazdaság

Csökkent a hazai sörfogyasztás, a Békés megyei főzdék sem kivételek

Az öt legnagyobb hazai sörgyártó együttes forgalma 5,5 százalékkal csökkent a harmadik negyedév végére az előző év azonos időszakához képest – közölte kedden a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A visszaesés a koronavírus-járvány következménye: a külföldi turisták és a fesztiválok elmaradása a Békés megyei kézműves sörfőzdékre is nagy hatással volt.
2020. október 28. 17:32
FEL