Korábban véget érhet idén a dinnyeszezon a hőség miatt

2022. július 25. 09:29 | behir.hu

Az extrém hőhullám miatt az idei dinnyeszezon csúcsidőszaka jelentősen lerövidült, a későbbre időzített tételek is korábban érnek be.

Van ahol hektáronként húsz tonna a hozambeli különbség az előző évekhez képest a hőség miatt - közölte a Magyar Nemzet a Magyar Zöldség–Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeb beszámolója alapján.. Azonban a hazai piacok ellátása bőségesen biztosított, hiánytól nem kell tartani. Továbbá lehetséges, hogy a elkövetkezendő hetekben is jut majd exportra a magyar dinnyéből.

A jelenleginél alacsonyabb ár már nem lesz, mivel ahogy csökken a piacra érkező dinnye mennyisége, úgy megy majd feljebb az ára is - mondta el a FruitVeb.

Békés megyében, az egyik fő termesztőkörzetben az elmúlt napokban átlagosan kilónként 80-100 forint körül alakult a magvas, és 115-120 forintos árban mozgott a magszegény dinnye termelői ára. Hozzátették, hogy az ágazat szereplői elégedettek az árak alakulásával.

 

Forrás: hirado.hu

További programok »

Gazdaság

Turisztikai fejlesztések indulnak Gyomaendrődön

Több, mint 290 millió forint pályázati forrásból kezd Gyomaendrőd városa turisztikai fejlesztésbe, helyben és térségi viszonylatban egyaránt. A projekt célja a kikapcsolódási módok és a turisztikai látványosságok összekapcsolása.
2024. május 27. 12:13
FEL