Címke: FruitVeb

2023. november 8.

Ön szereti? - Népszerű zöldség a rendkívül egészséges cékla

Igazi szuperélelmiszer terem a magyar földeken, a vitaminokban és ásványianyagokban gazdag céklát egyre nagyobb területen termesztik a gazdálkodók – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB közös piaci körképéből. A siker nem véletlen, hiszen egyre többen ismerik fel a sokoldalúan elkészíthető zöldség előnyeit. 
2023. november 8. 06:26 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. szeptember 26.
2023. szeptember 17.
2023. augusztus 27.

Kedvezett a csapadékos nyár a hazai almaültetvényeknek

Jó termésben bízhatnak az idén a hazai almatermelők, a múlt évi súlyos aszálykárok után egyelőre úgy tűnik, hogy lesz mit betakarítani az ültetvényekről - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) pénteken kiadott közös körképéből.
2023. augusztus 27. 07:25 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. augusztus 15.
2023. július 30.

A szakértők szerint kedvezően alakul az idei dinnyeszezon

Bőséges a kínálat a hazai dinnyepiacon, a mennyiség mellett pedig a minőségre sem lehet panasz. Az ország valamennyi termesztőkörzetében kiváló minőségű magyar görögdinnye terem, egyes régiók szeptember közepéig el tudják látni a piacot, hazai sárgadinnyével pedig még októberben is találkozhatnak a vásárlók – derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) és a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének közös piaci körképéből.
2023. július 30. 07:25 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. július 23.

Külföldi kézben lévő áruházlánc magyar dinnyével akciózna

A hazai dinnyeszezon elején letörné az árakat az egyik külföldi tulajdonú üzletlánc. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete, illetve a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint elfogadhatatlan a diszkontlánc lépése – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján. A témában Göcző Mátyással a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke nyilatkozott.
2023. július 23. 08:27 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2023. július 18.

Nem áll jól a kajszibarack szénája

Ritka kincs lesz idén a magyar kajszi, a tavaszi fagyok, a virágzáskori lehűlés, illetve a nagy hőingadozás miatt a megszokott termésmennyiség csupán negyede kerülhet piacra. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet szerint a klímaváltozás hatásaként egyre szélsőségesebbé váló időjárás miatt elengedhetetlen a hazai gyümölcstermesztés – és kiemelten a korai virágzású gyümölcsfajok termesztésének – átfogó újjászervezése.
2023. július 18. 09:19 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. május 23.

Miért drágább az eper idén?

Szabad földön jó virágzással és terméskilátásokkal kezdődött a hazai szamócaszezon. A szabadföldi állományok állapota kifejezetten jó, fagykárok csak elvétve, lokálisan jelentkeztek az idén, de az eper ára jelentősen megemelkedett. Mi állhat ennek a hátterében?
2023. május 23. 13:53 | Fajó Attila
Tovább olvasom
2022. augusztus 2.
FEL