Koncerttel, komédiával, monodrámával készül a várszínház a kamaratermi évadra

2021. október 7. 06:18 | behir

Október 7-én indul a Gyulai Várszínház kamaratermi évada.

Október 7-én nagyszabású jazz koncerttel indul az őszi évad. A Jazz de Lune című előadás során a világhírű zongoraművész, Bogányi Gergely, a Nagy János Trió és a Free Style Chamber Orchestra közösen tisztelegnek Debussy munkássága előtt, aki a mai napig folyamatos inspirációt jelent a dzsessz zenészek számára. A művelődési házban megrendezett nagykoncertet ráadásul a diákok, szervezett csoportokban, ingyenesen nézhetik meg.

Október 14-én Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? című abszurd vígjátékát a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum művészei adják elő, Kolcsár József rendezésében.

Az előadás előtt megnyitják Nyisztor János (NEStor) képzőművész Textúrák nélkül című kiállítását, amit a kamaraterem előterében nézhetnek meg az érdeklődők.

Másnap, október 15-én levetítjik a gyulai születésű Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjét, utána közönségtalálkozó keretében beszélgethetnek a résztvevők a rendezővel és Kovács Lajossal, a film egyik szereplőjével.

Október 21-én Nagy Zoltán Mihály A Sátán fattya című regényének monodráma változatát láthatják az érdeklődők Árkosi Árpád rendezésében, s az orosz katonák által meggyalázott kárpátaljai hősnő szerepét Fekete Réka Thália alakítja.

A kassai polgárokban nyújtott kiváló színművészi teljesítményéért tavaly Havasi István-díjban részesített Tóth Aguszta Hoztam valamit a hegyekből címmel Mezei Mária életéről készített monodrámáját október 25-én mutatják be.

Forrás: gyulaihirlap.hu

További programok »

Gyula

Célegyenesbe érkezett az Év Kiváló Magyar Méze Verseny

Immár 11. alkalommal szervezték meg az Év Kiváló Magyar Méze versenyt. A megmérettetés december 4-én „fordult rá” a célegyenesre, a zsűri közel 40 mintából választja ki a hét kategóriagyőztest és ezek közül azt is, amelyik az év kiváló méze megtisztelő címet viselheti.
2021. december 4. 13:09
FEL