Békéscsabán koncertezett Mága Zoltán a kórház gyermekosztálya javára

2019. szeptember 29. 16:51 | Gyemendi Réka

Békéscsabán folytatta jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán. A másodjára útnak indított templomi jótékonysági koncertsorozat 100 magyarországi és határon túli települést érint. Szombaton este a Békéscsabáról és környékéről érkezőket várták az evangélikus nagytemplomba.

A koncertsorozat a határon túli állomásokat követően, szeptember 12-től hazai helyszíneken folytatódik. Békéscsaba a huszadik állomása a koncertsorozatnak. 

A koncert előtt Kutyej Pál evangélikus lelkész köszöntötte a vendégeket. Beszédében kiemelte, hogy Mága Zoltán már több alkalommal is járt Békéscsabán. Ezt követően Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is méltatta a hegedűművészt.

 

Mága Zoltán koncertezett a nagytemplomban

 

– A művész úr Torontótól Pekingig, New Yorktól Szöulig, Lipcsétől Berlinig, Marosvásárhelytől Beregszászig, és Gyulától Békéscsabáig is számtalan alkalommal elkápráztatta már a közönségét – fogalmazott Herczeg Tamás.

– Roma és nem roma gyermekek integrált oktatása, templomrenoválás, beteg gyermekek gyógyítása, hátrányos helyzetűek,  fogyatékossággal élők támogatása: ezekben a dolgokban legalább két közös dolog van. Az egyik, hogy ezek mindannyiunk számára nemes cselekedetek. A másik pedig, hogy mindez összeköthető Mága Zoltán művész úr nevével – folytatta az országgyűlési képviselő.

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész ökumenikus jótékonysági akciója főként hátrányos helyzetben élőknek, tehetséges fiataloknak és kórházaknak nyújt segítséget

– Nagyon örülök, és igazán boldog vagyok, hogy Európa egyik legnagyobb evangélikus temploma zsúfolásig megtelt. Nagyon nemes cél érdekében játszunk, hiszen ez alkalommal a Dr. Réthy Pál Kórház gyermekosztályát fogjuk támogatni, a közönség segítségével – fogalmazott szombaton a hegedűművész.

Galéria

 

További programok »

Itthon

Területi adományosztási referensek segítik a nehéz sorsú családokat

A Megújuló Békés Megyéért Egyesület 2020 óta Segítő jobb civilektől civileknek néven egy civil összefogás útján igyekszik enyhíteni a COVID-19 járvány okozta társadalmi és gazdasági veszteségeket, a nehéz sorsú családok helyzetének könnyítésével. Cikkünkben Matuz Ádám Krisztián az egyesület elnöke számolt be arról, hogy két embert neveztek ki területi adományosztási referensnek.
2021. július 28. 19:04
FEL