Komolyan lazulós Lóránt János Demeterrel

Képzőművészet és zene forr össze a Komolyan lazulós címet viselő művészeti programsorozatban

Képzőművészet és zene forr össze a Komolyan lazulós címet viselő művészeti programsorozatban, ahol olyan helyi és országos hírnevet szerző képzőművészek mutatkoznak be, akik valamilyen zenei produkcióval is kiállnak a közönség elé.

A program nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a művészetet a közönséghez.   

– Ezen az összművészeti esten lehetőség van kilépni a megszokott keretekből, ilyenkor nem csak a múzeumban megszokott képeket mutatjuk be, hanem a zene is éppúgy fontos szerephez jut – osztotta meg velünk Ván Hajnalka, művészettörténész

A Jankay Tibor közalapítvány által rendezett mostani eseményeken Lóránt János Demeter festőművész és családja látogatott el Békéscsabára. Így érkezett a Jankay-Kolozsvári-Tevan terembe a festőművész három gyermeke és három unokája is, akik saját zenéjükkel tették színesebbé a programot.

Lóránt János Demeter Békésszentandráson nevelkedet, műveiben visszaköszönnek a városhoz és környékéhez kapcsolódó tájak. Ugyanakkor a gyermekkori élmények is meghatározó szerepet töltenek be életében, mint mondja, ha az emberben összegyűlt érzések elhagyják, azzal mintha ő maga is kitisztulna, kiürülne és megnyugszik a világgal.

A sorozat ősszel folytatódik. A szervezők a jövőre vonatkozólag annyit hoztak nyilvánosságra, hogy a terveik szerint kilépnek a képzőművészet – zene párosításból, és hamarosan újabb öletekkel állnak elő.

 

Megosztás:

Címke: