Komlón számításba vették, hogy szüneteltetnék a közvilágítást 22 és 4 óra között

2022. október 21. 17:43 | behir.hu

Minden önkormányzat azon dolgozik, hogy a megemelkedett energiaköltségek mellett is teljesíteni tudja a kötelező feladatait. Terveket készítenek arról, hol lehet még spórolni, hogyan lehet túlélni ezt a rendkívüli drágaságot. Komlón az is szóba került, hogy éjszaka szüneteltetnék a közvilágítást.

Komlón elkészült az energiaválságra vonatkozó intézkedéscsomag. A település a közvilágítás korlátozását is tervezi, aminek a polgármester szerint kijárási tilalommal kellene párosulnia.

Mint arról a pecsaktual.hu beszámolt, a komlóis óvodában nyitvatartási időben maximum 20 fokot biztosítanak, más időszakokban pedig csupán 16 fokra állíthatók a hőközponti szabályzók. Április 30-ig zárva tart a város színháza is, és az önkormányzati hivatal működési rendjében is változások lépnek életbe. 

Az energiaspórolási tervek egyik verziója szerint Komlón 22 és hajnali 4 óra között szünetelne a közvilágítás. Polics József polgármester javaslata szerint ez kijárási tilalommal párosulhatna, amire a Covid idején is volt már példa, ezúttal azonban a közbiztonság érdekében foganatosítanák. Az intézkedés jogszabályi háttere jelenleg még nem egyértelmű, ezért folyamatosan zajlanak az egyeztetések. 

 

További programok »

Gazdaság

Fontos dolga lesz a marhatartóknak!

A húsmarha állatjóléti támogatás tartalmi értékelési szempontjai között fontos szerepet tölt be a mezőgazdasági termelő szakképzettsége, amelyre felsőfokú szakképesítés esetén 20 pontot, középfokú végzettség birtokában 15 pontot kaphat a pályázó.
07:40
FEL