Komplex fejlesztést hajt végre az Optigép Kft.

2022. június 15. 16:17 | Szabó Judit

A békési székhelyű Optigép Kft. uniós és kormányzati forrás segítségével komplex beruházást hajt végre, mely a modernizációra irányul. A korszerűsítés részleteit szerda délelőtt ismertették a cég telephelyén.

A beruházás költségeit az Európai Unió és a magyar állam által finanszírozott GINOP+ pályázatból fedezik, több, mint 261 millió forint vissza nem térítendő támogatásból. Az Optigép Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy ilyen mértékű fejlesztés nem volt még a cég életében, emellett a technológiát is folyamatosan újítják.

– A mi méreteinkhez képest komoly beruházási csomagot hajtunk végre, amely saját forrással kiegészülve több, mint 500 millió forintba kerül majd. Ez 10-15 új munkahelyet teremt – emelte ki Patkás János

 

Fotó: behir.hu

 

A projektben létrejön egy irodaház, valamint egy új műhelycsarnok, emellett telepítettek egy 50kW-os napelemrendszert, felszereltek két új hegesztőrobot, illetve folyamatban van a marketingcsomag kialakítása is.

A rendezvényen az ügyvezető és Békés polgármestere időkapszulát helyeztek el, amely tartalmazza a dolgozók névsorát, egy komplex kiadványt, a támogatói okirat másolatát, egy látványtervet, valamint egy palack helyi terméket. A polgármester elmondta, hogy a cég Békés egyik meghatározó munkáltatója.

– Az Optigép Kft. példa lehet minden egyes munkáltatónak, amely a környéken tevékenykedik. Aki itt munkához jut, az meg is becsüli azt, ahogyan a munkavállalót is megbecsülik ezen a munkahelyen – emelte ki Kálmán Tibor.

A tájékoztató végén a vendégek körbejárták az épületeket, betekinthettek az egyes munkafolyamatokba. A projektet várhatóan idén decemberben fejezik be.

 

Galéria

További programok »

Gazdaság

Közel 110 ezer gazdálkodót érint ez a változás

Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt közel 110 ezer gazdálkodónak meg kell újítani az egységes kérelmek benyújtásához szükséges meghatalmazásokat - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel pénteken.
06:25
FEL