Kocsma előtt rugdosta meg korábbi partnerét az ittas csorvási Don Juan

2023. március 16. 13:43 | behir.hu

A férfi személy ellen irányuló, kihívóan közösségellenes erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Garázdaság vétsége miatt a Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján 3 hónap időtartamú 1 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Békéscsabai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 56 éves büntetlen előéletű csorvási férfit. A bíróság súlyos testi sértés bűntette miatt elmarasztalta a férfi élettársát is, egy 49 éves büntetlen előéletű nőt, vele szemben 8 hónap időtartamú 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Ezen felül a terhelteknek kell megfizetnie az eljárás során felmerült, közel 220.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is. Az ítélet jogerős.

Az ittas állapotban lévő férfi 2021. július 31-én, éjfél körül Gerendáson, az egyik italmérő hely előtti útszakaszon előbb megpofozott egy szintén ittas állapotban nőt, akivel korábban szexuális kapcsolata volt, majd a földre kerülő sértettbe legalább egy alkalommal belerúgott. A férfi személy ellen irányuló, kihívóan közösségellenes erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A bántalmazást követően a sértett bement a kocsmába, ahol ott tartózkodott a férfi élettársa. A két nő dulakodni kezdett, ennek során a terhelt nő ököllel megütötte a sértett arcát és a földre is lekerültek; végül a szórakozóhely tulajdonosának felszólítására elhagyták a sörözőt. A terhelt nő bántalmazása következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, orrcsont-törést szenvedett el.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL