Klímaváltozással kapcsolatos logópályázatot hirdettek Békésen

2020. április 27. 13:06 | behir

Békés Város Önkormányzata általános és középiskolások részére hirdetett logópályázatot "Klímaváltozás a városomban" címmel.

Az önkormányzat a  Széchenyi 2020 Környezet és Energiahatékonyság Operatív Programon keresztül 20 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert. Az összeeget a helyi klímastratégia kidolgozásására, valamint szemléletformáló programok megvalósítására kell elkülöníteni. 

A klímaváltozás az egyik legfontosabb globális környezeti problémája az emberiségnek. Manapság kiemelt hír a klíma- és az éghajlatváltozás, melynek hatásai sokfélék lehetnek: nő a Föld átlaghőmérséklete, ami miatt a sarki jégtakaró és a magashegységi hósapkák olvadnak, húzódnak vissza a gleccserek, emelkedik a tengerszint, egyre több a szélsőséges időjárási jelenség, illetve a természeti katasztrófák, melyek a klímaváltozással hozhatók összefüggésbe, olvasható a felhívásban.

Az önkormányzat a békési gyermekek bevonásával tervezi meg a projekt arculatást és logóját. A projektről bővebb információ itt olvasható.

Forrás: Békés Város Önkormányzata

További programok »

FEL