Klímastratégiát dolgoznak ki Gyulán

2020. február 17. 18:25 | behir

A lakosság szemléletformálásán is dolgoznak majd.

A Széchenyi 2020 program részeként helyi szintű klímastratégia kidolgozására és klímatudatosságot erősítő szemléletformálásra nyert forrást a gyulai önkormányzat. A pályázat részeként két workshopot tartottak február 13-án és 14-én a fürdővárosban. 

A város jelenleg nem rendelkezik klímavédelmi stratégiával, ezért azt egy munkacsoport dolgozza majd ki. A dokumentum 2030-ig vetíti majd előre a célkitűzéseket és a teendőket. Létrejön majd egy irányító és döntéshozó csopot, majd egy helyi klímamunkacsoport, amely irányítottan keresi meg a partnereket, emellett a lakosság megszólítása is feladata lesz. 

A projekt egyik kiemelt feladata a lakosság környezet- és klímavédelemmel kapcsolatos problémáinak minél szélesebb körben való föltérképezése, és a megfelelő válaszok, megoldások megtalálása. A települést érintő kérdéseket workshopok keretében, a lakosság különböző célcsoportjainak aktív bevonásával dolgozzák fel, konkrét válaszokat és megoldásokat keresve a problémákra.

További programok »

Gyula

Vasarely-nyomatok a gyulai múzeumban

A koronavírus-járvány következtében a múzeumok és közintézmények átmenetileg bezárásra kényszerültek, így az intézmények munkatársai most nem tudják a kultúrára éhező érdeklődőket kiszolgálni a tárlatvezetések alklamával. A gyulai múzeum munkatársai - az online tárlatvezetésen felül - jelenleg az állomány revízióját, azaz felülvizsgálatát végzik.
06:27
FEL