Kiváló gyakorlati képzőhely elismerést kapott az orosházi Dr. László Elek Kórház

2023. január 23. 18:35 | behir.hu

Az ápoló tanulók gyakorlati képzésében végzett kiemelkedő szakmai munkát díjazta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a közelmúltban békéscsabai rendezvényén.

– Ahhoz, hogy egy diák a választott szakmájának minden fogását elsajátítsa, nem elég az iskola, hanem tényleges munkakörülmények között, nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberektől is kell tanulnia. Ezért a megyei iparkamara régóta keresi a kiváló gyakorlati képzőhelyeket, és az elismerésekkel szeretnénk őket példaként állítani a hasonló vállalkozások elé – fogalmazott Hatos Istvánné. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Bizottságának elnöke hozzátette, a kamara pályázatokat kért be a képzőhelyektől és ezek alapján döntöttek arról, kinek ítélik oda a Kiváló gyakorlati és duális képzőhely, illetve Az év gyakorlati oktatója díjakat.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt években elmaradtak a díjátadók, így az eseményen a 2019, 2020 és 2021-es kitüntetéseket is átadták. Ápoló, gyakorló ápoló szakmában az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet 2020-ban Kiváló gyakorlati képzőhely elismerésben részesült. Az elismerést Giricz Szilvia, a kórház ápolási igazgatója vette át, aki hangsúlyozta, az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek az ápolók gyakorlati oktatására.

– Ez a díj elismeri azt a szakmai munkát, ami hosszú ideje folyik az orosházi kórházban. A képzés elindítása és felfuttatása elődöm, Greksza Lászlóné nevéhez köthető, az elismerés évében, 2020-ban a gyakorlatvezető Kovácsné Héjja Etelka volt. Ők mindketten sokat dolgoztak ezért a sikerért. Természetes volt részemről, hogy ezt a példamutató munkát továbbra is megtartjuk és az időközben bekövetkezett jogszabályi és oktatási változásokat figyelembe véve fejlesztjük – emelte ki Giricz Szilvia.

Az ápolási igazgató hozzátette, az ápoló tanulók az elméleti és a gyakorlati alapokat a szakképzési centrumokban sajátítják el, a kórház pedig gyakorlati képzőhelyként a tényleges, betegágy melletti gyakorlatot szervezi és biztosítja.

– Az elmúlt két évben sok minden változott az ápolóképzésben, amit le kellett követni a kórházban is. Ezért új típusú szerződéseket kötöttünk és jelentősen átalakult, megújult a gyakorlati tematika is. Az viszont nem változott, hogy az általános ápoló képzésből gyakorlatra jelentkező tanulókat továbbra is szívesen fogadjuk és képezzük. Külön öröm, hogy többükkel munkaszerződést is kötünk a képzés alatt, vagy annak befejezés után, így ők már nálunk dolgoznak a betegágy mellett – zárta Giricz Szilvia.

Forrás: oroshazikorhaz.hu

További programok »

FEL