Kiváló eredmények a gyalogló ob-n

2016. május 2. 15:39 | behir.hu

Harminchetedik alkalommal rendezte meg a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club a nemzetközi gyaloglógáláját, és huszonkettedik alkalommal az utcai futó és váltóversenyét. 

Biztosan védte meg bajnoki címét Helebrandt Máté (1;22:38 ó.) ésMadarász Viktória (1;30:47 ó) a Békéscsabán megrendezett 20 kilométeres gyalogló ob-n. Megerősítve az általuk már korábban elért olimpiai szintet, mindketten egyéni csúccsal értek célba.

A női bajnokság második helyezettje, a húszéves Récsei Rita 1;35:33 órás új U23-as csúcsával pedig olimpiai szinten belül végzett, 21 főre emelve a riói limittel rendelkező magyar atléták számát.(Eddigi csúcs: 1;36:46 ó. Füsti Edina 2004). Harmadikként Torma Anett teljesítette a távot (1;37:57 - egyéni csúcs). A férfi bajnoki helyezettek közül is többen legjobbjukat érték el. Ezüstérmesként Venyercsán Bence (1;27:34 – egyéni csúcs), bronzérmesként Bagdány Tomasz fejezte be a 20 km-t (1;27:52 - egyéni csúcs). A nemzetközi versenyben a második helyet a Helebrandt Mátéval végig színvonalas küzdelmet vívó élvonalbeli lengyel gyalogló, Artur Brzozowski szerezte meg (1;22:42 ó). A bajnoki számokban a már említett atlétákkal együtt, rajthoz állt az összes riói szinttel rendelkező magyar gyalogló.

A 20 kilométeres és a fiatalkorúak bajnokságán hét szakosztály nyert egyéni aranyérmet, legtöbbet a Bp.Honvéd, ötöt. A férfi felnőtt első hely az NYSC, a női az UTE szakosztályát gazdagítja, a fiataloknál a Bp.Honvéd sikerei mellett a TSC-Geotech, a BEAC, az MVSI és a Békéscsabai AC örülhetett egyéni bajnoki címnek.
 

Forrás: KOPP Békéscsabai Atlétikai Club

További programok »

FEL