Kitüntetést kapott Banner Zoltán, dr. Elek Tibor, Harangozó Imre és Kádár Ferenc

2022. augusztus 19. 18:44 | behir

.Augusztus 20-a alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és Népművészet mestere díjakat adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban. Békés megyéből is többen kaptak kitüntetést.

A miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta: a Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál. Hozzátette: a most átadott díjakkal fejet hajtanak azok előtt, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a magyar lét fenntartásában és örökítésében.

Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Banner Zoltán művészeti író, művészettörténész, költő, előadóművész, az egykori Tessedik Sámuel Főiskola Vizuális-nevelési Tanszékének nyugalmazott tanszékvezető tanára.

Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át:  dr. Elek Tibor József Attila-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Bárka és a BárkaOnline főszerkesztője, az aradi Irodalmi Jelen kritikai rovatvezetője, a Gyulai Várszínház igazgatója, a Körös Irodalmi Társaság elnöke.

Ugyancsak Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Harangozó Imre tanár, néprajzkutató, az újkígyósi Ipolyi Arnold Népfőiskola alapító elnöke.

Népművészet Mestere díjban részesült Kádár Ferenc körösladányi furulyás-tárogatós népzenész.

Forrás: kormany.hu

További programok »

FEL