Kitűnően szerepeltek a serdülő válogatott atléták

2016. szeptember 26. 15:04 | behir.hu

Szombaton rendezték meg öt ország utánpótlás-válogatott viadalát a szlovákiai Trnavában. A mezőnyt a mieink mellett cseh, horvát, szlovén és szlovák fiatalok alkották. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubból két kitűnőség, Apáti Bence és Zahorán Petra húzhatta magára a címeres mezt. 

Apáti Bence 3000 m-es síkfutásban fegyelmezett, jó taktikával versenyzett, hiszen különösen felkészült cseh versenyzőkkel kellett megküzdenie, akik mindent megtettek, hogy legyőzzék a csabai tehetséget. Ha kellett iramot mentek, vagy lassították a versenyt abban bízva, hogy a végén lehajrázzák Bencét, de a hajrá végül a csabai futót igazolta, a gyorsasága, keménysége az ő győzelmét hozta. Az 9:19-es idő nem mutatja igazán, hogy milyen nagy küzdelem folyt a pályán, talán az igen, hogy 2:55-ös 1000 m-el fejezték be a versenyt és annak is a végén 26 mp-es utolsó 200 m-t futott a mieink versenyzője.

- Zahorán Petra 3000 m-es gyaloglásban érdemelte ki a válogatottságot. A 14 éves atléta nagyszerűen versenyzett a nála egy évvel idősebb mezőnyben, bátran kezdett és szép technikával küzdötte fel magát a második helyre. Ami a jó versenyzését és formaidőzítését mutatja, hogy egyéni csúcsot produkált a legjobbkor, ezzel segítve a magyar csapat teljesítményét - értékelt Tóth Sándor mesteredző.

A leányok meg is nyerték az öt ország pontversenyét, míg a fiúk a második helyen végeztek.
 

FEL