Kiterjesztették a nyomozást a szegedi parkolóbérlet-perben

2017. október 16. 15:29 | Szendi Rita

Vesztegetés gyanúja miatt is nyomozni kezd a Központi Nyomozó Főügyészség a szegedi parkolóbérletek ügyében - tájékoztatott Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője hétfőn.

Az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében áprilisban kezdődött büntetőeljárás a Gyulai Törvényszéken, hűtlen kezelés vádjával. A vádirat szerint 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosított hat vádlott egy Kalmár Gábor József politikus által összeállított lista tagjainak úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk, vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna. A listát vezetői értekezleten vita nélkül hagyták jóvá, az értekezletekről jegyzőkönyv nem készült. A névsorokat a negyed- és ötödrendű vádlott hitelesítette, míg az első- és másodrendű vádlott utasította a parkolási üzletág-vezetőt a bérletek kiadására.

Az ügyben feljelentést tévő dr. Szabó Bálint kifejtette, már több hónapja szorgalmazza, hogy vesztegetés alapos gyanúja miatt is induljon eljárás, ez szeptember 25-én meg is történt. Az ügyvéd szerint mindez elkerülhető lenne, ha a szegedi polgármester, Botka László és a főbb bűnösök magukra vállalnák a felelősséget. Az ügyvéd hozzátette: hétfőn aláírásgyűjtés indul Szeged 18 pontján azért, hogy Botka Lászlót leváltsák polgármesteri pozíciójából.

– Szeptember 25-e óta tudjuk és nemcsak mi tudjuk, hanem tudja a fő érintett Botka László is, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés miatt eljárást indított, mert az az alapos gyanú, hogy Botka László és társai különböző hivatali személyeket hivatalos minőségükben vesztegetettek meg – fogalmazott a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, dr. Szabó Bálint.

 

 

További programok »

Gyula

FEL