Így siklott ki a Békéscsabára tartó vonat Szegeden – videóval

2021. október 11. 10:31 | Hidvégi Dávid

Vasárnap délután a Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult személyvonat (7726) egyik mozdonya és egy személykocsija Szeged-Rókus állomáson kisiklott. Az esetről videó is készült. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

A balesetben érintett, Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult személyvonat az útvonala további részén kimaradt a menetrendből, utasai a következő, Szeged-Rókusról 16:33-kor induló személyvonattal (7706) utazhattek tovább Békéscsaba felé. A Mávinform vasárnap este 18:42-kor arról adott tájékoztatást, hogy újra járnak a vonatok Szeged és Szeged-Rókus vasútállomás között – addig pótlóbuszok közlekedtek –  de a Szeged–Békéscsaba vonalon továbbra is 15-20 perces késesekre lehetett számítani.

A műszaki mentést a helyszínelés befejezése után vasárnap éjjel megkezdték a szakemberek. A kisiklott villanymozdonyt hétfőn vasúti daruval emelik vissza a sínekre. A balesetben érintett járművek eltávolítása után pedig a vasúti pálya helyreállítása következik majd.

 

További programok »

Itthon

Okos eszközök uralma – digitális önvédelem, tudatosság az internet birodalmában

A Mathius Corvinus Collegium (MCC) soron következő békéscsabai előadásán górcső alá vették a digitális világ térnyerését. Az előadásban kiemelték, hogy az internet miként szippantja be a gyerekeket és a felnőtteket, akik ezáltal elvesztik kapcsolatukat a valósággal. Az előadók hangsúlyozták a digitális önvédelem megvalósítását, illetve azt, hogy miként is lehet elhárítani az internet káros hatásait.
18:02
FEL