Kis Miklós Zsolt: Erősítsük meg a határokat!

2016. szeptember 16. 11:05 | Fekete Kata

Lakossági fórumot tartottak csütörtökön Békésen, amelyen a kényszerbetelepítés ellen szólt Dankó Béla országgyűlési képviselő és Kis Miklós Zsolt, a miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. Mint mondták, abban bíznak, ha a magyarok többsége nemmel szavaz, az szemléletváltást indít el az unióban.

 

A politikusok elmondták, jogtalannak tartják a betelepítési kvótát. A lakossági fórumon kiemelték, ha nem fogadja be az ország a migránsokat, akkor az unió menekültenként hét év alatt 78 millió forint büntetést számol fel. Ez pedig aránytalanul sok ahhoz képest, hogy a magyar emberekre ebben a periódusban fejenként egymillió forint uniós támogatás jut. A politikusok ismertették a Schengen 2.0 kezdeményezést.

– Erősítsük meg Európa határvonalait, legyen és hozzunk létre egy európai hadsereget, azokat a regisztrációkat, amelyeket jelenleg a regisztrációs pontokon belül és a határvonalakon belül ejtenek meg, ezeket a regisztrációkat még a határon kívül ejtsük meg. Ott kell megoldani a problémát, ahol az keletkezett és nem Európában – mondta Kis Miklós Zsolt.

A képviselők hozzátették: a menekültek nem jelentenek olcsó, jól képzett munkaerőt. Az ide érkezők egy része írni, olvasni sem tud.

– Ezek az emberek az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem jól képzett, nyelveket beszélő orvosok, hanem szakképzetlen, európai nyelveket nem beszélő emberek, akik még ha kis részük szeretne is dolgozni, nem tudnak, mert nem alkalmasak rá – mondta Dankó Béla.

A fórumon elhangzott: a mostani népszavazás nem pártpolitikai kérdés, hanem arról szól, Magyarország meg tudja-e védeni a saját és Európa határait.          

FEL