Kis figyelmetlenségből súlyos sérülés

2023. február 23. 15:04 | behir.hu

Elsőbbségadás elmulasztása vezetett ütközéshez Békéscsabán. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Békéscsabán, a Károlyi Mihály utca és a Lipták András utca kereszteződésében, 2023. január 12-én 16 óra 30 perc körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött.

A személygépkocsi vezetőjének lett volna elsőbbségadási kötelezettsége, ezt tábla is jelezte. A baleset után a kerékpáros férfi úgy érezte, nem sérült meg, ezért az autóssal együtt elmentek a helyszínről. A személygépkocsi vezetője megadta az elérhetőségét a kerékpárosnak, így amikor később súlyos sérülése miatt kórházba került, tudta értesíteni a nőt, aki azonnal vissza is ment a helyszínre és együttműködött a rendőrökkel az ütközés körülményeinek kivizsgálásában. Nem vitatta a felelősségét, elismerte, hogy figyelmetlen volt, emiatt nem vette észre időben a kerékpárost és nem adott elsőbbséget neki.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a nő ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indított eljárást. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2023. február 22-én továbbították az ügyészségre.

Forrás: police.hu

További programok »

FEL