Király Gábor: A sikerhez 20 százalék tehetség és 80 százalék munka kell

2019. október 15. 13:31 | Hidvégi Dávid

Folytatódott a Sportcsillagok Békéscsabán elnevezésű programsorozat. A legendás mackónadrágos kapus a Békéscsaba 1912 Előre SE játékosainak tartott motiváló előadást a Kórház utcai Stadionban.

A "Sportcsillagok Békéscsabán" elnevezésű programot Bíró Csaba kezdeményezte, miután a városban nagy sikert aratott a "Sportolj együtt olimpikonokkal" című rendezvénysorozat. Az önkormányzat közművelődési, ifjúsági, oktatási és sport bizottságának elnöke elmondta: három közkedvelt sportoló érkezik a megyeszékhelyre. Korábban a legendás kézilabdázó, Nagy László járt itt, most pedig az idén nyáron visszavonult Király Gábor tartott előadást.

– Azért szerveztük ezt a programot, mert szeretnénk olyan pluszt adni a tehetséges, békéscsabai fiataloknak, ami átsegíti őket az olyan holtpontokon, amikor nem akarnak edzésre menni – fogalmazott Bíró Csaba.

A Békéscsabai 1912 Előre egyik utánpótlás játékosa elmondta, hogy korábban már találkozott Király Gáborral egy szombathelyi nyári táborban. Gyucha Bálint hozzátette: a legendás kapus a példaképe, de saját védési stílusát inkább az Atletico Madrid portásához, Jan Oblakéhoz hasonlította.

– Sajnos addig, amíg ott voltam, nem tartott nekünk edzéseket, de mondott pár olyan tippet és ötletet, amivel könnyíthetjük a dolgunkat – mondta az U17-es együttes kapusa.

A 108-szoros magyar válogatottsági rekordot tartó hálóőr felelevenítette pályafutásának legfőbb állomásait, hiszen játszott Németországban és Angliában is. Király Gábor megjegyezte: 1994-ben többször is szembe nézett az akkor még első osztályú és rendkívül veszélyes békéscsabai támadósorral, a Szombathelyi Haladás játékosaként az egyik meccsen öt gólt kapott az Előre csapatától. Mostani előadásával épp a csabai fiatalokat igyekezett motiválni, többek között saját és az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo példáját is felhozta. Király Németországban a Herthában, a Leverkusenben és az 1860 Münchenben is megfordult, míg a szigetországban a Crystal Palaceban és a Burnleyben mutatott teljesítménye maradt emlékezetes.

– Ha mindenki tükörbe néz és tisztában van a saját képességeivel, akkor bárhova eljuthat. A szüleink megadták nekünk azt a lehetőséget, hogy megszülethettünk. Mindenki valamilyen tehetséggel születik, amit ki kell használnunk. Ezért dolgozni kell, a tehetség csak húsz százalék, a munka nyolcvan – emelte ki a rekorder kapus.

 

Szinte megtelt a nemrégen átadott új lelátórész - (Fotó: Behir.hu)

 

Király Gáborék a rendezvény végén meglepetéssel is kedveskedtek a helyszínre látogatóknak, ugyanis megjelent egy, a kapusnak beöltözött kabalafigura. Az esemény végén az Előre utánpótlás csapatai közös fényképet készíthettek az ikonnal. A programsorozat következő, egyben utolsó előadója a korábbi magyar vízilabda válogatott, háromszoros olimpia bajnok szövetségi kapitánya, Kemény Dénes lesz.

További programok »

FEL