Kinn az osztály!

A természetben tartották meg az óráikat a tanárok.

Különleges tanórákon vehettek részt a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai, ugyanis angolul zajlott a természetismereti óra pénteken az 5. osztályosoknak.

Az intézmény a Kinn az osztály nap akcióhoz csatlakozott, lehetőséget biztosítva ezzel arra, hogy többen is a tantermek falain kívül tanulhassanak. A gyerekek élvezték, hogy a szabadban sajátíthatnak el új ismereteket. Az órán az iskolától – a Körös part érintésével – a Széchenyi-ligetig sétáltak, közben a környezetükben fellelhető állatokról és növényekről tanultak, de feladatokat is megoldottak.

Simonné Kesjár Andrea elmondta, a gyerekeknek jobban rögzülnek a fogalmak, így, hogy egyszerre több érzékszervükre is hatnak. Fontos részét képzi a két tanítási nyelvű iskola filozófiájának, hogy a diákok helyes környezeti nevelést kapjanak, továbbá megismerkedjenek a fenntarthatóság elemeivel.

Gyurisné Stefkovics Márta kiemelte„Fontosnak tartjuk azt, hogy a gyerekek, minél többet tartózkodjanak a szabadban és ott tapasztalják meg azt, amit a természetismereti órákon vagy környezetismereti órákon is megtanulnak.”

A Kinn az osztály nap akciónak köszönhetően országosan 30.000 gyermek szakadt ki a mai napon az iskolai környezetből.

 

Megosztás:

Címke: , ,