Kincses Kultúróvoda lett a Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda

2018. március 20. 13:28 | behir.hu

Huszonhat óvoda vehette át idén a Kincses Kultúróvoda címet, amellyel az azonos címmel meghirdetett, az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére kiírt pályázat nyerteseit jutalmazták.

Míg tavaly 48, idén már 123 intézmény pályázott a Kincses Kultúróvoda címre, amelyet tavaly 12, idén 26 intézmény nyert el - mondta el Hoppál Péter kulturális államtitkár a hétfői budapesti díjátadón. A harmadik alkalommal meghirdetett kiírás célja, hogy a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák helyi, pedagógiai programjába, és az intézmények egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények kínálta lehetőségeket.

Hoppál Péter kiemelte: minél korábban találkoznak a gyerekek a minőségi kultúrával, annál biztosabb, hogy ez később egy magasabb minőségű életet is eredményez. "Ezzel a pályázattal megpróbálunk reflektort irányítani azokra az intézményekre, amelyek a nevelési programon felül vállalják, hogy pluszmunkával fognak elérni különböző, a pályázatukban megfogalmazott eredményeket" - hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzáfűzte: a három évig birtokolt cím mellé intézményenként 1,3 millió forintot kaptak a nyertesek. Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős helyettes államtitkára méltatta az intézmények jelentkezéseiben szereplő innovatív és előremutató programokat, valamint kiemelte: a kiírók biztosak benne, hogy a pályázat és annak anyagi forrásai, az új programok megvalósulása mellett tovább fogják erősíteni az intézményekben eddig is rendelkezésre álló komoly szakmai munkát.

A nyertesek között idén debreceni, dunabogdányi, esztergomi, gödöllői, hódmezővásárhelyi, jászberényi, kaposvári, győri, balatonmáriafürdői, nagykovácsi, ózdi, paksi, békéscsabai, polgárdi, püspökladányi, szekszárdi, szentkirályi, taktaharkányi, valamint három pécsi és öt budapesti óvoda szerepel.

Turiné Kovács Márta a békéscsabai polgármesteri hivatal oktatási, közművelődés és sport osztályának osztályvezetője a behir kérdésére elmondta,  hogy három évvel  ezelőtt indult a pályázati lehetőség, azóta minden évben sikerrel pályázik egy-egy békéscsabai intézmény a címért. Ez is jól mutatja azt, hogy a megyeszékhely óvodáiban értéktemető munka folyik. 

Nagyné Kerekes Anikó a  Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda igazgatója  megkeresésünkre elmondta, óvodájuk minden városi  kulturális intézménnyel kiváló kapcsolatot ápol. Nagy örömmel fogadták az elismerést, és nagyon büszkék rá, hogy idén egyetlen Békés megyei óvodaként az ő intézményüket ismerték el a Kincses Kultúróvoda címmel.

 

MTI/behir

 

További programok »

Itthon

FEL