Kilőtte a termésben kárt okozó nyulakat, orvvadászatért emelnek vádat ellene

2024. június 24. 19:12 | behir.hu

Orvvadászat bűntette és folytatólagosan elkövetett kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves szeghalmi férfival szemben, aki engedély nélkül lőtt ki 8 vadnyulat. A járási ügyészség indítványt tett a bűncselekmény eszközeként használt puska elkobzására is.

A férfi az egyik helyi vadásztársaság tagja. Május 15-én és a megelőző napokban több alkalommal megjelent a Körösladány külterületén lévő, úgynevezett Kincses táblánál, s az engedéllyel tartott, távcsővel és hangtompítóval felszerelt puskájával lelőtt 8 darab, összesen 400 ezer forint értékű vadnyulat. A földterületet, amelyen a bűncselekmény történt, a terhelt bérlőként használja, azon napraforgót termeszt, de azon vadászati jogosultsággal egyik másik vadásztársaság rendelkezik, nem az, amelynek a terhelt is a tagja.

A vadnyulakat a férfi azért lőtte le, mert kárt okoztak a termésben. Az elpusztult jószágokat a helyszínen elrejtette, nem vitte magával. A terhelt vadászként idegen vadászterületen engedély nélkül ejtett el vadakat; cselekményével az idegen vadásztársaságnak 400.000.-Ft kárt okozott, melyet megtérített.

További programok »

FEL