Kikapott a csapatuk a focimeccsen, ezért megverték a másik együttes játékosait

2022. augusztus 11. 06:25 | behir.hu

Társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság és társtettesként elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy baráti társaság három tagja – egy 41 éves, büntetett, egy 29 éves és egy 44 éves, büntetlen előéletű mezőkovácsházi férfi – ellen, akik a focivereség miatt bántalmaztak egy futballjátékost. Társuknak, egy 37 éves büntetlen előéletű mezőkovácsházi férfinak további 1 rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt is felelnie kell.

A Békés Megyei Főügyészség közleményéből kiderül, hogy a négy férfi a mezőkovácsházi labdarúgó klub szurkolója. Csapatuk 2021. október 9-én a végegyházi csapattól 6:0-s vereséget szenvedett, ezért az esti órákban ittas állapotban megjelentek egy mezőkovácsházi sörözőben azért, hogy az általuk is tudottan a sörözőben tartózkodó végegyházi játékosokat megverjék.

Így is történt: a 41 éves terhelt odalépett a sörözőben társaival beszélgető, széken ülő egyik végegyházi focistához és két alkalommal tenyérrel arcon ütötte. Ezt észlelve a sértett egyik társa, egy másik focista elindult feléjük, miközben azt kiabálta, hogy „fejezzétek már be, erre semmi szükség”, de menet közben a 37 éves terhelt őt egy alkalommal, ököllel arcon ütötte, emiatt a sértett szemüvege lerepült a fejéről és az orra vérezni kezdett. Időközben az első sértett a földre került, a négy terhelt pedig egymással szándékegységben eljárva, közösen bántalmazták őt, több alkalommal testszerte ököllel megütötték és több alkalommal meg is rúgták.

A bántalmazás következtében mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A terheltek csak akkor álltak le, amikor rájuk sz illetőleg kettőjüket lefogták. Mindezek után a sörözőből távozó 41 éves terhelt a söröző ajtajának üvegét kezével kitörte 20.000.-Ft-os kárt okozva az üzemeltetőnek. A terheltek kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terhelteket tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozott büntetővégzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el a terheltek pártfogó felügyeletét, valamint adjon helyt a söröző üzemeltetőjének 20.000.-Ft erejéig bejelentett polgári jogi igényének.

További programok »

FEL