Kihelyezett nyílt napot tartott a SZIE

2017. január 26. 16:07 | Laczkó Viktória

Kihelyezett nyílt napot tartott a Szent István Egyetem csütürtökön a Csaba Centerben. Az úgynevezett Felvételizők Napján a gyulai, a békéscsabai és a szarvasi intézmény képzéseibe nyerhettek betekintést a középiskolások. A felsőoktatási képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni.

A centerbe érkező fiatalok az interaktív játékok, kvízek, tesztek és beszélgetések mellett egy 50 állítást tartalmazó pályaorientációs tesztet  kitöltöttek, amit Dr. Nagy Zsuzsanna, a SZIE Gazdasági Campus, Társadalom- és Vezetéstudományi Intézet főiskolai docense értékelte ki. A főiskolai docens tapasztalati azt mutatják, hogy a pályaérdeklődés vizsgálaton jellemzően bizonytalan diákok vesznek részt, azonban a többségük ismeri a saját gyengeségét, erősségét. - A SUPER-féle teszt amivel dolgozunk pontosan arra való, hogy a bizonytalanság esetén próbálja mérni azt, hogy ezek a bizonyos erősségek vagy gyengeségek - amilyen összetételben szerepelnek -, hogy mit valószínűsíthet, hogy hol tudnák ők megállni a helyüket.

Dr. Árpási Zoltán, a Gazdasági Campus, Társadalom- és Vezetéstudományi Intézet oktatási dékánhelyettese elmondta, hogy folyamatosan emelkedik a hallgatói létszám a SZIE Békés megyei képzésein. Az elmúlt két évben húsz-harminc százalékkal több hallgató jelentkezett az intézményekbe. A kihelyezett nyílt nappal még népszerűbbé szeretnék tenni a megyei felsőoktatási képzéseket. 

- Családias, közvetlen a viszony a SZIE-n - folytatta. Bárkinek bármilyen személyes, tanulmányi vagy egyéb problémája van a kollégák segítenek. Tehát úgy gondolom, hogy egy nagyon jó campus hangulat van a hallgatóinkkal, amiért már önmagában érdemes idejönni, és ezt kiegészíti az, hogy versenyképes a tudás amit átadunk. Valamint azt is hozzátette, hogy Békés megyében is ugyanazt a diplomát meg lehet szerezni, mint bárhol másutt az országban

A duális képzésekre kell fókuszálni a jövőben az oktatási dékánhelyettes szerint. Aki elmondta ezt felismerve kötöttek szerződést egy bankkal tavaly ősszel, és jelenleg négy pénzügyi képzésen tanuló hallgató sajátítja el a gyakorlatban a vezetői ismereteket. A kiválasztott diákok között van Rondic Rasid is. - Amikor elvégzem a főiskolát, akkor egy külön megjelölésű diplomát kapok, vagyis nemzetközi szinten is tudni fogják, hogy mit takar az, hogy én duálisan végeztem és én ezt azonnal el tudom könyvelni három és fél év szakmai tapasztalatnak is.

A szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni, és legfeljebb hat helyre adható be pályázat. 

FEL