Kigyulladt egy melléképület Méhkeréken, a tulajdonos megsérült

2023. január 25. 11:47 | behir

Méhkeréken egy kigyulladt melléképület, Szarvason egy kéményben a lerakódott korom miatt intézkedtek a tűzoltók.

Kigyulladt egy melléképület tegnap este Méhkeréken, a Rákóczi utcában. A teljes terjedelmében égő közel kettőszáz négyzetméteres, kazánháznak, garázsnak és nyári konyhának használt melléképületben egy gépjármű, kerti eszközök és berendezési tárgyak égtek. A lángokat a gyulai, a békéscsabai és a mezőberényi hivatásos tűzoltók, a Békés vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően a szomszédos épületekre már nem terjedt át, de a melléképületben tárolt eszközök teljesen megsemmisültek. A mentőszolgálat elmondása alapján a tűz következtében az egyik tulajdonos enyhe égési sérüléseket szenvedett, amit a helyszínen elláttak. Mivel az épület fűtési rendszere megsérült, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében a lakók átmenetileg rokonoknál kerültek elhelyezésre.

A kéményben lerakódott korom gyulladt meg tegnap este Szarvason, a Vajda Péter utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a kéményre csatlakozó kazánt kiürítették, majd a kéményt és környezetét vízsugárral visszahűtötték. Tűz a környezetére nem terjedt át az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor az épület fűtése alternatív módon továbbra is biztosított maradt.

Forrás: Katasztrófavédelem

További programok »

Kék hírek

Egy szemvillanás volt az egész

Elsőbbségadás elmulasztása miatt történt súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset Békéscsabán. A rendőrség a történtek körülményeinek vizsgálatát befejezte és az eljárás iratait továbbította az ügyészségre.
16:22
FEL