Kigyulladt egy lakóépület, kitelepítik a környékbelieket Mezőkovácsházán

2015. november 21. 19:04 | Varga Diána

Már teljes egészében égett Mezőkovácsházán, a Deák Ferenc utcában az a melléképület, melynek tüzéhez riasztották a mezőkovácsházai és az orosházai hivatásos tűzoltókat. A tűzoltók oxigén-, acetilén- és gázpalackokat hoztak ki az égő területről, a környéket biztonsági okokból kiürítették.

Kigyulladt és a tűzoltók megérkezésekor már teljes egészében égett egy lakóház melléképülete Mezőkovácsházán, a Deák Ferenc utcában - írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja. Az épület lángjainak elfojtásán a helyi, valamint az orosházai hivatásos tűzoltók dolgoztak, munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a helyszínen. Az egységek egy oxigén- és egy acetilénpalackot, valamint négy gázpalackot hoztak ki a házból, ezeket folyamatosan hűtik.

Nyolcvan méteres sugarú körben, 18 lakóházból mintegy 60 embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát. A lángokat elfojtották, ám az acetilénpalack kilövésére vélhetően szükség lesz. Az eset lezárultával a biztonsági zónán kívülre kísért emberek visszatérhetnek otthonukba, így lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

FEL