Kick-box: Öt újkígyósi versenyző is képviselteti magát az utánpótlás vb-n

2022. szeptember 1. 09:21 | Szabó Judit

Az Újkígyósi Királyteam Kickbox Akadémia öt versenyzője is kvalifikálta magát a szeptember 30. és október 9. között zajló utánpótlás világbajnokságra. A sportolók a nyár eleji három hetes pihenőt követően már elkezdték a felkészülést.

Az akadémia jelenleg húsz versenyzővel dolgozik, valamint húsz óvodáskorú gyermekkel. Szántó Máté négy éve foglalkozik a sportággal, ő az egyike azoknak, aki ott lehet az októberi világbajnokságon. A fiatal sportoló a 27 kg-os súlycsoportban pointfighting szabályrendszerben lép majd tatamira. A versenyző szerényen ennyit mondott: "azt várom, hogy első legyek, de legalább a dobogóra szeretnék felállni."

A +65 kg-os súlycsoportban induló Hegedűs Ramóna pontfighting, light-contact és kick-light szabályrendszerben is helyet kap a mezőnyben, ami ritkaságnak számít. Célja az, hogy szereplése után szülei és a csapata is büszke lenne rá, de ha az érem is összejön, akkor nagyon boldog lesz.

Az előzetes adatok szerint hetven ország, mintegy kétezer versenyzője méretteti meg magát a világbajnokságon. Az Újkígyósi Királyteam Kickbox Akadémia edzője elmondta, hogy automatikusan és előzetes versenypontok alapján is ki lehet jutni a vb-re. 

– Úgy néz ki, hogy különböző ranglista versenyeket rendez a Magyar Kick-box Szövetség, illetve az Európai Kick-box Szövetség a tavaszi szezonban, és ranglista pontokat gyűjtenek a versenyzők. Így a végén, hét-nyolc verseny után összejön egy ranglista, amelynek első helyezettje, valamint a magyar bajnok is kvótát szerez – fejtette ki Korcsog László.

A magyar, köztük az újkígyósi versenyzők nehéz világbajnokságra számíthatnak, hiszen vannak olyan nemzetek, amelyek a legutóbbi vb-hez képest háromszor nagyobb csapattal érkeznek. Az utánpótlás világbajnokságnak az olaszországi Jesolo ad otthont, ahol az összes szabályrendszerben rendeznek versenyeket. A versenyen Loenán Tamás, Török Vince, Hegedűs Ramóna, Majernyik Tímea és Szántó Máté vesz részt.

 

További programok »

FEL