Kick-box: Érmekkel gazdagodtak a Békés megyei versenyzők Törökországban

2022. november 17. 08:27 | behir

A törökországi Kick-box Európa-bajnokság második napján teljes gőzzel folytak a küzdelmek és folyt a formagyakorlatok bemutatása. Ahogyan ez várható volt, nem egy kategóriában – például a veteránoknál – a döntő közelébe jutottak a versenyzők küzdelemben.

Kedden mind az öt, a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó versenyző színre lépett. A ringben a békéscsabai Bencsik Viktor próbálta leküzdeni az ukrán Olekszandr Ksenzov személyében elé tornyosuló akadályt. (A termetes ukrán valóban toronyként hatott Viktor mellett.) Ennek ellenére Viktor felvette a küzdelmet. Sajnos mínusz pontot kapott, majd a harmadik menet elment egy leütés miatt. Így becsületes küzdelemben 3:0 arányban vereséget szenvedett. Edzője, Dohányos András kiemelte Viktor helytállását, és elmondta, hogy 91 kg-ban a másik ág versenyzői verhetőek lettek volna.                 

A női kick-light 65 kg-os súlycsoportban Mezei Nikolett a light-contact kiesés után hatalmas lendülettel vetette be magát a küzdelembe. Ezt ellenfele, a spanyol Marta Campo Gonzalez bánta, aki megsemmisítő vereséget szenvedett a magyar világbajnoktól. Niki végig uralta a meccset és hatalmas különbséggel győzött. Megelőző combrúgásokkal és hátsó egyenes kontraütésekkel sikerült nagy pontkülönbséget elérni. A pontozási arányok magukért beszélnek: 21:7, 17:1(!), 10:6. Niki győzelmével a legjobb négy közé jutott, ami azt jelenti, hogy bronzérmesnél rosszabb már nem lehet! Hogy a döntőbe is be tud-e jutni, az elválik a következő mérkőzésén, amit az észak-makedón Viktorija Varadinova ellen vív majd.

Végül, a formagyakorlatosok, akik az egész évet a felkészülésnek vetették alá, s akik Békés megyei szempontból két csapat-aranyérmet, három egyéni ezüstérmet és egy bronzérmet szereztek. Mint edzőjük, Puravecz Péter mester – aki egyben a formagyakorlat válogatott szövetségi kapitánya is – elmondta, maximálisan meg volt elégedve tanítványaival. A keddi napon a kreatív formagyakorlat versenyekre került sor. Halustyik Cintia szépen teljesített a pusztakezes kategóriában. Jól ment neki a fegyveres is, bár egyszer elejtette a fegyvert, ami pontlevonást jelentett, de így is második helyen végzett. Kotvics-Varga Máté élete első nagy világversenyén negyedik helyet szerzett jó pontátlaggal. Brebovszky Zoltán élete eddigi legjobb formáját hozta. A világbajnok olasz Boscolo 9,8 pontszáma mögött lett ezüstérmes 9, 7 átlaggal. A fegyveres kategóriában bronzérmet sikerült szereznie.

Csapatban Brebovszky Zoltán és Kotvics-Varga Máté a pusztakezes, zenés kategóriában összehangolt, tartalmas, akrobatikával „tűzdelt” gyakorlattal aranyérmet szerzett. Halustyik Cintia Mónus Viktorral párban a kreatív fegyveres kategóriában szintén első helyet végeztek.
A szerdai versenynapon kerül majd sor majd a zenés puszta kezes és a zenés fegyveres kategóriában, ahol mind a három orosházi versenyző elindul, összesen öt megyei formagyakorlatot lehet majd látni. Nem kell nagy jósnak lenni ahhoz, hogy további érmek várhatók! A gyakorlatokat és a versenyt a https://www.wakolive.com/euro22.html csatornán lehet majd követni.

További programok »

FEL