Kick-box: A kánikula sem akadályozza a felkészülésben a Békés megyei harcosokat

2022. augusztus 8. 18:36 | behir.hu

Bár még két hónap van hátra a jesolói (Olaszország) junior, kadet és gyermek kick-box világbajnokságig, gőzerővel zajlik a felkészülés. Egyelőre zömében a kluboknál folyik a munka, s nem egyszer edzőtáborokban szoktatják a versenyzőket a nagy igénybevételre.

Az orosházi Contact Kick-box és Thai-box harcművész egyesület csakúgy, mint már korábban, Gyopárosfürdőn tart intenzív felkészülést. Az edzésmunka két teljesen különböző kategórián folyik: egyrészt küzdelmi, másrészt formagyakorlat (kata) jellegű – erre Kondorosról, a budapesti Árpád DSE-ből, Ráckevéről és Füzesgyarmatról is érkeztek versenyzők.

A katás tréningek része a békéscsabai tornacsarnokban folyó speciális képzés, amelyen Puravecz Péter mester formagyakorlat szövetségi kapitány és Litauszki László mester kondorosi edző mellett Balogh Dávid, a kiváló akrobatika oktató, a Flip Unit Team vezető edzője is részt vesz és irányítja a speciális oktatást.

Mint elmondta, meg van elégedve a résztvevők munkájával és hozzáállásával a felkészülésnek ebben a szakaszában. Dicsérete nagy szó, hiszen az a típus, aki szerint minden edzésnél lehetne még többet edzeni, vagyis maximalista szakember.

A válogatott edzésen a felnőtt mezőnyből ott edzett a vb- és Eb-érmes Brebovszky Zoltán, Halustyik Cintia, Zahorecz Noel, az utánpótlásból Petrovszki Márton, Laurinyecz Emma, Bak Ágnes Panna. A vasárnapi oktatást meglátogatta Shihan Gregor László VIII. DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a HNT tagja.

A formagyakorlatos élversenyzők készülni tudnak majd az augusztus közepén Csongrádon tartandó központi válogatott edzőtáborban is.

További programok »

Sport

Óriási bravúr! Az Előre NKSE idegenben győzte le az El-ben szereplő Siófokot

A 6. helyezett Siófok otthonában folytatta a női kézilabda NB I küzdelmeit a 12 fordulót követően utolsó előtti pozíciót elfoglaló Békéscsabai Előre NKSE kedden. A viharsarki együttes óriásit ment, hiszen a Mosonmagyaróvár ellen aratott siker után, immáron másodjára győzött le egy Európa-ligában szereplő együttest, ráadásul ez volt az első idegenbeli diadala ebben az első osztályú szezonban.
20:09
FEL