Kick-boksz: Dohányos András ismét bajnok

Az utánpótlás országos bajnokság másnapján rendezték meg Esztergomban Light-contact és kick-light országos bajnokságot.

Az utánpótlás országos bajnokság másnapján rendezték meg Esztergomban Light-contact és kick-light országos bajnokságot. Békés megyéből az évek óta edzőként dolgozó Dohányos András (Békéscsabai Lakótelepi SE) több mint tíz év kihagyás után indult el a versenyen.

Az egykori felnőtt világbajnoki ezüstérmes és kétszeres junior világbajnok feladta a leckét a mai versenyzői gárdának, ugyanis magabiztos és technikás küzdelmekkel szerezte meg a bajnoki címet mind a light-contact mind a kick-light szabályrendszerben 94 kg-ban.

– Több, mint tíz év telt el, mióta utoljára versenyeztem. Készültem rá, futással, zsákolással, váltott ellenfelekkel.
Ügyesek, pörgősek voltak a versenytársaim, de szerencsére, valamivel nekem jobban ment. A fordított köríves rúgást többször sikerült fejre bevinnem, dupla pontokat értem el vele. Azért indultam most el, mert szerettem volna felmérni, hol tartok. Úgy tűnik, nem kell leírni a harmincon túli versenyzőket sem. Ha úgy látja a szakmai vezetés, az új light-contact vezetés, hogy szükség van rám, akkor megpróbálom a válogatottságot. Idén Európa-bajnokság is lesz – mondt Dohányos András.

Megosztás:

Címke: ,