Kézműves családi napot szerveztek Pósteleken

2022. október 12. 18:12 | behir.hu

Kézműves családi napot szervezett a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműves tagozata szombatra Póstelekre. A másodszor megrendezett eseményen szakmai bemutatókra is lehetőség nyílt.

– Várunk minden kézművest, aki a kamara eddigi munkájában részt vett, mindazokat, akik velünk voltak a kiállításokon, a rendezvényeken, jöttek, amikor hívtuk őket. Asztalosok, autószerelők, kőművesek, ácsok, fodrászok és még sok-sok szakma! Most mi jövünk. Legyetek a vendégeink! – hangzott a hívó szó a BMKIK kézműves tagozata részéről.

Cseh István, a tagozat alelnöke elmondta, 2019-ben rendezték az első találkozót, majd a világjárvány miatt hosszabb szünet következett, de jövőre szeretnék folytatni a szervezők is, a vendégek is. A találkozón egyebek mellett bemutatta munkáikat fodrász, késkészítő, ostorkészítő, asztalos, pálinkakészítő is. A bőrdíszműves már a jövő technikáját is felvillantotta, amikor informatikus kollégájával együtt bemutatta, hogyan terveznek meg egy-egy munkát 3D-ben.

A találkozón részt vett a Szabolcs-Szatmár Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetői is, akikkel Orosz Tivadar, BMKIK elnöke, Bődi János, a BMKIK alelnöke, Tóth Zsolt, a BMKIK titkára és Szikszai Csaba osztályvezető egyebek mellett a közös munkáról, illetve a szakképzésről egyeztetett.

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
2023. május 30. 16:47
FEL