Kézilabda: Újabb elrontott hajrá és fájdalmas csabai vereség

2019. szeptember 14. 20:22 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE hiába vezetett 23-20-ra a 46. percben, a végén a Mosonmagyaróvár 27-25-re diadalmaskodott.

Jobban kezdett a hazai együttes, Aleksandra Vukajlovic találatával már 4-1-re vezetett a 8. percben. A mosoniak gyorsan reagáltak és Dányi Bernadett védéseinek is köszönhetően hat perccel később már döntetlen volt az állás (6-6). Sőt, a vendégek annyira belejöttek, hogy át is vették az irányítást: Hudák Anette vezérletével három találatra növelték a különbséget (10-13). Az MKC ezt a szünetig meg is őrizte, így nyugodtabban vonulhatott pihenőre (13-16).

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A második játékrészt kiválóan nyitotta a Csaba, pillanatok alatt összejött az egyenlítés Jelena Agbaba kétszer is eredményes volt (17-17). A házigazda feljavult védekezésben, az óváriak többet hibáztak ebben az időszakban és a kiállításokat is kihasználva megint három volt a csabai fór (23-20). Ezt követően újabb kétperces büntetések sújtották a vendégeket, de a hazaiak nem fejezték be kellő hatékonysággal a támadásokat, így meccsben maradt a Mosonmagyaróvár. Ráadásul a csereként beálló 19 éves Szalai Zsuzsanna, valamint a szintén sok lehetőséget kapó, 17 esztendős Lancz Barbora góljaival már megint a vendégek álltak jobban.

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A Csaba ebben az időszakban rossz lövésekkel jelentkezett, sok technikai hibával játszott és egy tizenkét perces gólcsend után már az óváriak kezében volt a mérkőzés (24-27). Az MKC nem is rontott a hajrában és 27-25-ös sikerével megszerezte a két bajnoki pontot.

A csabaiak megint a hajrában veszítették el a mérkőzést, így továbbra is pont nélkül állnak, ráadásként szerdán a Debrecen otthonában kell bizonyítaniuk a keleti rangadón.

A Békéscsaba-Mosonmagyaróvár mérkőzés legizgalmasabb pillanatait a hétfői, 20.20-kor startoló Kezdőkör című magazinban is láthatják a 7.Tv-n!

Galéria

 

További programok »

Sport

Kovács Anett a Ferencvárosban folytatja a pályafutását

A Békéscsabai Előre NKSE szélső játékosa még a békési megyeszékhelyen fejezi be az idei bajnoki szezont, de nyártól már a Ferencvárost erősíti. Kovács Anett a csabai klub egyik legeredményesebb játékosa, így a liláknak nehéz lesz pótolniuk őt a következő idénytől.
2020. február 26. 15:04
FEL