Kézilabda: szombaton döntőt játszik az Előre NKSE felnőtt csapata

2022. augusztus 19. 20:41 | Szabó Judit

Második alkalommal szervezi meg a Szabó Károly emléktornát a Békéscsabai Előre NKSE. A megmérettetést a tavalyi évhez hasonlóan három helyszínen, három korosztályban, tizenkét csapat részvételével tartják pénteken és szombaton.

Pénteken Papp Bálint együttese a felnőttek tornáján a román Slatina együttesével találkozott, ahol egy dinamikus játékot láthattak a nézők. Az első félidő után 12-11-es hazai vezetéssel mentek le a csapatok. A második félidőben érezhető volt a gárdákon a győzni akarás, végül a Békéscsabai Előre NKSE csapata 23-18-ra legyőzte a román Slatina együttest.

A hazai együttes edzője úgy fogalmazott, hogy csapata már az öltözőben is motivált volt. Hozzátette: az első félidőben többet hibáztak, kevesebb volt a helyzetfelismerés. 

– Ettől függetlenül nem estünk össze, minndig volt valaki, aki tovább lendítette a csapatot. Úgy gondolom, hogy viszonylag végig stabil volt a védekezésünk, emögé jó kapusteljesítmény párosult – emelte ki Papp Bálint

A román Slatina együttese három rutinos játékossal és hét új játékossal érkezett a tornára. Edzőjük szerint sok volt a technikai hiba.

– Ez volt a hatodik edzőmérkőzésünk, véleményem szerint ez volt a leggyengébb, mert nagyon sok technikai hibát vétettünk. A hét új játékost beépíteni a csapatba az egy folyamat, emellett csak három játékosom volt, aki rutinosnak számít – fogalmazott Victorina Bora, a Slatina edzője.

 

Fotó: behir.hu

 

A Békéscsabai Előre NKSE győzelmének köszönhetően szombaton 12:00 órától döntő mérkőzést játszik a Moyra-Budaörs Handball gádájával, a Városi Sportcsarnokban. 

 

Galéria

 

 

További programok »

FEL