Kézilabda: Ózdon maradtak a békési pontok

2017. december 4. 17:01 | behir.hu

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság élén álló Békés-Drén KC alakulata idegenbeli vereséggel folytatta szereplését. A viharsarkiak az otthonában mindenkire veszélyes Ózd katlanjában maradtak alul nagy csatában, ezzel gyakorlatilag elvesztették annak a lehetőségét is, hogy lépéselőnyt harcoljanak ki a Mezőkövesddel szemben - számolt be a békési egylet hivatalos oldala.

ÓAM-Ózdi KC–Békés-Drén KC 27–25 (11–9)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Ózd, 520 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi.
Békés: Pajkó – Herczegh 4, Cifra 5, Kopcsák, Sebestyén 2, Pánczél, Kovács P. 1. Csere: Domokos D. (kapus), Gazsó 2, Hajdu 1, Kánya, Varsandán, Oláh 6 (3), Szilágyi 2, Fedor, Gál 2.
Az Ózd legjobb góldobói: Nyeste 10 (1), Lestál 4, Szűcs 4 (2).
Kiállítások: 4, ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

A mérkőzés kezdeti szakaszában mindkét oldalon a védekezés dominált, ebben az időszakban ritkán találtak be a csapatok. Rendre a vendéglátók jártak minimális különbséggel előrébb, de rendszeresen érkezett a békésiek válasza is. A félidő utolsó két percében azonban két gyors ózdi találat következtében a hazaiak jutottak előnyhöz a szünetre. A térfélcserét követően gyorsan eltüntette hátrányát a vendégcsapat és minimális különbséggel a vezetést is sikerült átvennie (42. p.: 13–14.). Néhány békési hibát és emberelőnyt kihasználva a borsodi gárda ismét előnybe került (54. p.: 24–21). A hajrában hiába szerzett gyors találatokat a viharsarki alakulat, a hazai gárda a hátralévő időben megóvta előnyét.

– Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült pontot szerezni, de saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Támadásunk sebessége nem érte el a kellő ritmust, ezt a játékot lassan, álló helyben, statikusan nem lehet már játszani. Sokkal jobban csapatként kellene dolgozni támadásban is. A második félidőben a végén a védekezésünk is felpuhult és kapusteljesítményünk sem volt. Ezek tudatában nagyon nehéz bárhol nyerni, és a győzelmet jobban akaró ózdi csapat otthon tartotta a két pontot. Magunknak nehezítjük meg a dolgokat, de egyelőre a következő és egyben utolsó bajnoki mérkőzésre kell koncentrálni és természetesen nyernünk kell hazai pályán. - nyilatkozta Papp Bálint, a csapat edzője.

A békési gárda december 9-én 18 órától játssza utolsó mérkőzését 2017-ben, amikor a Békés Városi Sportcsarnokban a Mizse KC lesz az ellenfél.

 

További programok »

FEL