Kézilabda – Orosháza: Minden pont aranyat ér

2017. szeptember 7. 13:55 | behir

Kiélezett, nehéz szezonra számít az OFKSE az NB I-ben, szombaton indul a bajnokság Egerben. Ennek apropóján tartottak szerda délután sajtótájékoztatót, ahol szó esett a mintegy 400 fiatalt sportra ösztönző utánpótlásról és további fejlesztési elképzelésekről is.

Szeptember 9-én, Egerben indítja a 2017/2018-as szezont az Orosházi FKSE-LINAMAR felnőtt férfi kézilabdacsapata, mely július közepe óta készül a pontvadászatra. A gárdát komoly sérüléshullám sújtotta, ennek ellenére a célok nem változnak: a középmezőnyben végezni.

A klub Könd utcai edzőterme adta a helyszínt szeptember 6-án annak a sajtótájékoztatónak, ahol felvázolták a felkészülés eredményeit, a csapatban tapasztalható változásokat, és a célkitűzéseket.

– Látva a konkurens csapatok erősítését, nem lesz egyszerű szezonunk az NB I-ben – összegzett Vajer Tamás klubelnök, hozzátéve, hogy a felnőttek mellett kiemelt figyelmet fordítanak továbbra is az utánpótlásra képzett szakemberek irányításával. Mintegy 400 fiatal ismerkedik a kézilabda alapjaival a városban és a térségi edzéseken, illetve bizonyítja tehetségét, rátermettségét régiós és országos versenyeken.

 

 

– Klubunk anyagi helyzete nem egyszerű, de stabil, köszönhető Orosháza önkormányzata és szponzoraink támogatásának – tette hozzá a klubelnök, aki szólt arról is, hogy az elmúlt időszakban már tapasztalt beruházásokat folytatnák. – Továbbra is céljaink közt szerepel a sikeres pályázatok segítségével újabb fejlesztések megvalósítása, nemcsak sportolóink, hanem valamennyi orosházi érdekében.

A szakma a legjobb kezekben van – emelte ki a sajtótájékoztatón Bojtor István. Orosháza sportért felelős alpolgármestere elmondta, hogy büszkék az élvonalbeli csapatra és az elért eredményekre, valamint az évek folyamán felépített utánpótlásbázisra.

– Nekünk az a feladatunk, hogy biztosítsuk annak az anyagi bázisnak egy részét, amelyre alapozhat az egyesület. Ezt a lehetőségeink szerint meg is tesszük, többféle formában. A pénzügyek mellett az infrastruktúrában, vagy épp a játékosoknak lakhatási segítségben.

 

Kiélezett lesz a bajokság

 

Komoly munka van a felnőttcsapat mögött, a július közepén indult felkészülést az edzőmérkőzéseken jelentkezett sérülések akadályozták némiképp. A csapatba beépített fiatal játékosok kiváló teljesítményt mutatnak.

– Keveset változott a keret, a sorsolásunk nem mondható egyszerűnek – vázolta fel Buday Dániel vezetőedző, ismertetve, hogy az egri nyitómeccs háromesélyes, és minden hazai mérkőzés duplán számít majd.

– Minőségi külföldieket igazoltak a csapatok, és mindenhol adottak a feltételek, nem lesz egyszerű a szezon. A tavalyi hetedik helyünk nagyon szép eredmény volt, idén is a középmezőny a cél, ennek érdekében mindent megtesz a csapat. Kiélezett, nehéz bajnokságra számítok – emelte ki a vezetőedző, hozzátéve, hogy az NB I mellett a Magyar Kupában és a Liga Kupában is indulnak.

Az OFKSE csapatkapitánya, Németh László szerint pályán belül és kívül is jó a hangulat, a csapat tagjai bíznak az eredményes meccsekben, és abban is, szurkolóik támogatása mellett elérik a kitűzött célt.

– Nagyon jó csapatunk van, tudunk egymásért küzdeni. Új játékosaink, a fiatalok beilleszkedtek, és reméljük, hogy egy jó eredményt tudunk nyújtani, ebben pedig nézőink, szurkolóink is segítségünkre lesznek. A hazai pálya nagyon sokat számít egy csapatnak – hangsúlyozta Németh László.

Az OFKSE első bajnoki mérkőzése szeptember 9-én, szombaton 18 órától lesz Egerben, az első hazai ellenfél szeptember 12-én, kedden, ugyancsak hattól a Veszprém.

 

Forrás: OrosCafé.hu

További programok »

FEL