Kézilabda: Megszületett a csabaiak első hazai győzelme

2024. január 13. 20:59 | Hidvégi Dávid

A sereghajtó Kozármisleny KA csapatát fogadta hazai pályán a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I 11. fordulójában. Rácz Sándor együttese végig irányította a találkozót és megszerezte idei első hazai győzelmét.

TAPPE-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–KOZÁRMISLENY 31–28 (16–14)
Békéscsaba, 1500 néző. Vezette: Bócz L., Wiedemann V.
BÉKÉSCSABA: Pásztor B. – Aranyi, Lanistanin 8 (2), Gyimesi 3, Román 6, Mayer 5, Szondi 7. Csere: Szabó D., Madera-Domokos (kapusok), Horváth G. 5, Török, Kukely, Bencsik, Termány, Borbély. Vezetőedző: Rácz Sándor.
KOZÁRMISLENY: Pusztai ‒ Grénus 3, Lengyel, Bánfai 3, Scheffer 5, Tobak 2, Szatmári 3. Csere: Wichmann, Szabó L. (kapusok), Zsemberi 2, Hadnagy 2, Grosics 4 (4), Kecskés, Imrei N. 4, Imrei R. Vezetőedző: Gyulay László.
Kiállítások: 6 ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

A békéscsabaiaknál ugyan többen betegséggel küzdöttek az elmúlt napokban, de a Dunaújváros ellen hiányzó Román Dorina újra a kezdőben kapott helyet, míg Borbély Márta leülhetett a kispadra. A csapatkapitány Giricz Laura bár visszatért a labdás edzésekhez, egyelőre még nem lehetett ott a meccskeretben.

A mérkőzés első gólját a lila mezes Békéscsaba szerezte Mayer Szabina révén (1–0). Az első tíz perc kiegyenlített játékot mutatott, hiszen Scheffer Zsanett góljánál 7–7 volt az állás. A vendégek szakvezetője, Gyulay László elégedetlen volt az addig egyetlen védést sem jegyző Pusztai Petra játékával, így a helyét Wichmann Vivien vette át. Az első negyedórában Gyimesi Kitti kétszer is kiállítást érően volt szabálytalan, ami ideje korán előrevetített egy esetleges piros lapot, így a folytatásban óvatosabban kellett játszania a csabai védelem vezérének. A hazaiak vezetőedzője, Rácz Sándor nem volt elégedett kapusa, a szintén védés nélküli Pásztor Bettina teljesítményével, így a helyére Szabó Dórát állította be, aki többször is bravúrral hárított. A hazaiak a 20. percben kétgólos előnyre tettek szert, ekkor a vendég vezetőedző az időkérés mellett döntött. A félidő hátralévő részében a szoros küzdelem ugyan megmaradt, de a Kozármisleny nem tudott egyenlíteni, így a csapatok 16–14-es hazai előnnyel mentek szünetre.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, hiszen Szondi Zsófia kezdte meg a gólgyártást (17–14). A 40. percben 20–16-os állásnál Gyulay ismét időt kért, de ennek hatása nem látszódott a játék képén. Az Előre ezt követően egy 3–0-s sorozattal hat találatra emelte a csapatok közötti különbséget (23–17). A vendégek gólcsendjét Grénus Gréta törte meg a 43. percben (23–17). A Kozármisleny az utolsó negyedórában megpróbált felzárkózni, amit Rácz mester is érzett, így az 50. percben 25–22-nél magához hívta játékosait. Az 57. percben Gyimesi begyűjtötte a harmadik kétperces figyelmeztetését, így végleg kiállni kényszerült. Ez azonban már nem zavarta meg a viharsarki együttest, amely 31–28-as sikerével először győzött hazai pályán az idei bajnokságban.

A Békéscsaba immáron hét ponttal maradt a 12. helyen, de az MTK, a Fehérvár, a Kisvárda is ugyanennyi pontot szerzett eddig, míg a két kieső pozícióban továbbra is a négypontos NEKA és a három egységet gyűjtő Kozármisleny áll. Rácz Sándor lányai legközelebb jövő szombaton lépnek pályára a Kisvárda otthonában, majd január 27-én a Budaörs csapatát fogadják hazai környezetben.

 

Így látták a vezetőedzők

 

Rácz Sándor: Nagyon fontos volt az első hazai győzelem, jól felkészültünk erre a mérkőzésre. A legutóbbi kupamérkőzéshez képest támadásban pontosabbak voltunk, amit kértem a játékosoktól, azt megcsinálták. Védekezésben a szélsők teljesítményével nem voltam elégedett, mert sok gólt kaptunk róluk. A legfontosabb játékosokat sikerült kivenni a játékból. A végén az öt-hatgólos előny kellett a végső győzelemhez.

Gyulay László: Az első félidő derekán, amikor kezdett összeállni a védekezésünk és a kapusteljesítményünk, akkor a lerohanásokat nem oldottuk meg pontosan, amiből a félpályánál három olyan labdát adtunk el, ami ebbe a kiélezett meccsbe nem fért bele. Azt gondolom, ha jobban megbecsüljük a helyzeteket és pontosan végig visszük a kontrákat, akkor máskép alakulhatott volna az első játékrész. A második félidőben nehezen állt össze a védekezésünk, de mire az helyreállt, addigra a támadójátékunk vált idegessé, amit az ellenfél nagyszerűen kihasznált.

 

NŐI KÉZILABDA NB I

11. FORDULÓ
Szeptember 29. (péntek)
Mosonmagyaróvár–Vác 31–26
Október 4. (szerda)
Vasas–Győr 20–40
November 1. (szerda)
Debrecen–Budaörs 35–24
Január 10. (szerda)
Fehérvár–FTC 26–38
Január 13. (szombat)
Dunaújváros–Kisvárda 31–28
NEKA–MTK 28–31
Békéscsaba–Kozármisleny 31–28

 

A TABELLA ÁLLÁSA:

1. FTC 22 pont (11 mérkőzés) 2. Mosonmagyaróvár 22 (12) 3. Győr 20 pont (12) 4. DVSC 20 (11) 5. Vác 10 (11) 6. Vasas 10 (11) 7. DKKA 10 (11) 8. Budaörs 9 (11) 9. MTK 7 (11) 10. Alba Fehérvár 7 (11) 11. Kisvárda 7 (11) 12. Békéscsaba 7 (11) 13. NEKA 4 (11) 14. Kozármisleny 3 (12)

 

 

További programok »

Sport

Indul az utazás – Békésben is közös szurkolásra hívják a drukkereket

Pénteken a Németország–Skócia mérkőzéssel elkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, a mieink pedig szombaton lépnek pályára először Svájc ellen. Marco Rossi csapatának sokan szurkolnak majd a helyszínen, de Békéscsabán és Gyulán is óriás kivetítők várják majd a drukkereket a magyar együttes találkozóira.
2024. június 14. 19:23
FEL