Kézilabda: Kétgólos csabai vereség a Dunaújvárostól

2020. augusztus 21. 19:53 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE szoros mérkőzésen, 28-26-ra kikapott a Dunaújvárosi KKA csapatától az NB I-es gárdák részvételével zajló I. BioTechUSA Jótékonysági Kézilabda Kupa elődöntőjében, Rácalmáson. A csabai együttes a Kisvárdával mérkőzik a bronzéremért, szombaton 16 órától.

A Békéscsaba jól kezdett, Tena Petika három góljának is köszönhetően 6-4-re vezetett a 9. percben. A DKKA a 11. percben Ferenczy Fruzsina találatával egyenlített 1-1 után újra, majd át is vette az irányítást, erre pedig Vida Gergő egy időkéréssel próbált reagálni. A csabaiak több technikai hibát vétettek, ezt kihasználva gyors akciókat vitt végig az Újváros. Az Előrén a kapuscsere sem segített, Szabó Dóra sem tudott lövéseket védeni, zsinórban öt gólt lőtt a Kohász (9-6). Amikor úgy tűnt, hogy összeáll a csabai védelem, akkor Ferenczy lőtt passzív játéknál egy bombagólt, először négyre duzzasztva a különbséget (12-8). Ezt követően a csabaiak újra feljöttek, a védekezés jobb lett és a harmadik csabai kapus, Csizmadia Fanni védésekkel támogatta együttesét (13-12). A hajrában az egyenlítés nem sikerült: a DKKA Kazai Anita három találatra növelte a különbséget, a félidőben 15-12 volt az állás.

A csabaiak a második játékrész elején is jobb volt és többek között Jelena Agbaba találatával sikerült egy gólra felzárkózni (20-19). A lilák többször is egyenlíthettek volna, de a csereként beálló Hlogyik Petra kapus ezt megakadályozta, Ferenczy pedig újra kettőre növelte a differenciát. A hálóőr pedig nemcsak védett, hanem egy üreskapus góllal is segítette az újvárosiakat. Borgyos Panna gólja ugyan életben tartotta a csabai reményeket, de a DKKA feljavuló védekezésével nem tudott mit kezdeni a kissé fáradni látszódó Előre NKSE (26-22). Az utolsó percre fordulva Kukely Anna ugyan megfelezte a távolságot, de az egyenlítésre már nem volt esély.

A Dunaujvárosi KKA 28-26-ra győzött és szombaton 18 órától az MTK-val mérkőzhet a kupagyőzelemért. A csabai lányok jól küzdöttek és szoros meccset játszottak az újvárosiakkal, ez a teljesítmény pedig biztató lehet a szeptemberben kezdődő bajnoki idény előtt. Az Előre NKSE szombaton 16 órától a Kisvárdával játszik a torna 3. helyéért.

 

További programok »

FEL