Kézilabda: Hatból hat a békési mérleg

Zsinórban hatodik bajnoki mérkőzését is „behúzta” a Békés-Drén KC férfi kézilabdacsapata, amely továbbra is pontveszteség nélkül vezeti az NB I B-s bajnokság Keleti csoportjának mezőnyét. A viharsarki gárda kihasználta a bajnoki szünetet, és előrehozta a december derekára esedékes idei utolsó fordulót – számolt be a klub hivatalos honlapján.

 

Törökszentmiklósi KE–Békés-Drén KC 26–32 (11–18)

NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Törökszentmiklós, 250 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.

Békés: PAJKÓ – HERCZEG 5, Cifra, SEBESTYÉN 6, Szilágyi 3, Kopcsák, KOVÁCS P. 5. Csere: Domokos D. (kapus), OLÁH 8 (3), Hajdú 2, Gazsó 1, Varsandán, Fedor, Kánya, Gál 2, Kiss R.

A Törökszentmiklós legjobb góldobói: Mogyorósi 8, Forgács 4, Duzsi 4 (1).

Kiállítások: 8, ill. 10 perc + Cifra kizárva. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3.

Kezdettől a vendégek akarata érvényesült: lendületes játékkal, illetve Pajkó jó védéseivel fokozatosan hagyták állva ellenfelüket és a szünetig megnyugtató előnyre tettek szert. Az egyetlen rossz mozdulat Cifra kiállítása volt a félidő legvégén. A folytatásban az emberelőnyt kihasználva három gólt faragott a hátrányából a házigazda, de ekkor rendezte a sorait a vendégcsapat és hamarjában visszaállította a korábbi magabiztos különbséget. A hazaiak mindent megpróbáltak, hogy visszajöjjenek a meccsbe, de a listavezetőnek minden lépésre hatásos válasza volt, így zsinórban hatodik győzelmét ünnepelhette a lefújás után.

Papp Bálint (vezetőedző, Békés-Drén KC): – Az idegenben szerzett pontoknak mindig kettőzött jelentősége van. A megfelelő koncentrációval, végig vezetve, megérdemelten nyertük a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!

Megosztás:

Címke: , , ,