Kézilabda: Boszniából igazolt balátlövőt az OFKSE

2020. június 16. 07:28 | behir

Az Orosházi FKSE-Linamar szakvezetése minden szándéka ellenére nem tudott megállapodni a balátlövő, Lele Ákossal a folytatást illetően, így pótlására Boszniából érkezik egy tehetséges fiatal játékos.

Az 1998-as születésű Aldin Sakic a boszniai Tuzlában született, 8 éves korában kezdett el kézilabdázni - írja az orosházi klub hivatalos oldala. A kezdetektől nevelőegyesületében, az RK Konjuh Zivinice kötelékében játszik, 2014-ben, alig 16 évesen került fel a klub felnőtt csapatába. A 195 centiméter magas, 90 kilogrammos játékos 2018-ban a nemzetközi porondon is megmérethette magát, a Challenge-kupában a harmadik körig jutott együttesével.

 

Sakic (4) személyében gólerős fiatal játékos érkezik Orosházára (Fotó: SportSport.ba)

Sakic (4) személyében gólerős fiatal játékos érkezik Orosházára (Fotó: SportSport.ba)

 

A balátlövő poszton játszó, ám irányító szerepkörben is bevethető Sakic a szakemberek szerint korosztályának egyik legígéretesebb bosnyák tehetsége, többszörös utánpótlás gólkirály, de a felnőttek között is folytatta az eredményes játékot. Az elmúlt szezonokban rendre 5 gól feletti mérkőzésenkénti átlagot produkált, amit a klub reményei szerint Magyarországon is folytat majd.

További programok »

Sport

FEL